Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Trump og Netanyahu i «veldig varm» samtale

Trump og Netanyahu møtes for første gang som statslederen 15. februar. Her fra et møte da Trump var presidentkandidat i fjor. (Foto: Kobi Gideon)
Trump og Netanyahu møtes for første gang som statslederen 15. februar. Her fra et møte da Trump var presidentkandidat i fjor. (Foto: Kobi Gideon)
Israels statsminister er invitert til Det hvite hus tidlig i februar. Samtidig gir han grønt lys for jødisk boligbygging i Øst-Jerusalem.

Fredag 20. januar ble Donald Trump tatt i ed som USAs nye president. Bare to dager senere snakket han med Israels statsminister Benjamin Netanyahu på telefon. Ifølge Netanyahus kontor var samtalen «veldig varm».

– Statsministeren uttrykte sitt ønske om å arbeide tett med president Trump for å skape en felles forståelse for å fremme fred og sikkerhet i regionen, uten noen avstand mellom USA og Israel, heter det i uttalelsen.

Trump og Netanyahu var enige om «å samrå seg ofte i en rekke regionale saker, inkludert hvordan man skal møte trusselen fra Iran», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus. Trump understreket at fred mellom Israel og palestinerne kun kan oppnås med direkte forhandlinger.

I sin innsettelsestale lovte Trump å «utslette radikal islamistisk terror fra jordens overflate».

 

Utsatte anneksjonsdebatt

Høyresiden i den israelske regjeringen er oppildet av det de ser som en venn i Det hvite hus. Utdanningsminister Naftali Bennett, leder for Bayit Yehudi, ønsket å annektere den store bosetningen Ma’aleh Adumim i regjeringsmøtet allerede søndag 22. januar. Med å advare mot å gjøre noe forhastet før man har fått koordinert nærmere med Trump-administrasjonen, klarte Netanyahu å utsette behandling av forslaget. Til gjengjeld lovte Netanyahu å bygge ut i jødiske bydeler av Øst-Jerusalem «uten restriksjoner».

Før sin samtale med Trump sa Netanyahu til regjeringskollegaer i Likud at han er klar til å gi palestinerne en «stat-minus».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart