Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trump og Netanyahu i «veldig varm» samtale

Trump og Netanyahu møtes for første gang som statslederen 15. februar. Her fra et møte da Trump var presidentkandidat i fjor. (Foto: Kobi Gideon)
Trump og Netanyahu møtes for første gang som statslederen 15. februar. Her fra et møte da Trump var presidentkandidat i fjor. (Foto: Kobi Gideon)
Israels statsminister er invitert til Det hvite hus tidlig i februar. Samtidig gir han grønt lys for jødisk boligbygging i Øst-Jerusalem.

Fredag 20. januar ble Donald Trump tatt i ed som USAs nye president. Bare to dager senere snakket han med Israels statsminister Benjamin Netanyahu på telefon. Ifølge Netanyahus kontor var samtalen «veldig varm».

– Statsministeren uttrykte sitt ønske om å arbeide tett med president Trump for å skape en felles forståelse for å fremme fred og sikkerhet i regionen, uten noen avstand mellom USA og Israel, heter det i uttalelsen.

Trump og Netanyahu var enige om «å samrå seg ofte i en rekke regionale saker, inkludert hvordan man skal møte trusselen fra Iran», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus. Trump understreket at fred mellom Israel og palestinerne kun kan oppnås med direkte forhandlinger.

I sin innsettelsestale lovte Trump å «utslette radikal islamistisk terror fra jordens overflate».

 

Utsatte anneksjonsdebatt

Høyresiden i den israelske regjeringen er oppildet av det de ser som en venn i Det hvite hus. Utdanningsminister Naftali Bennett, leder for Bayit Yehudi, ønsket å annektere den store bosetningen Ma’aleh Adumim i regjeringsmøtet allerede søndag 22. januar. Med å advare mot å gjøre noe forhastet før man har fått koordinert nærmere med Trump-administrasjonen, klarte Netanyahu å utsette behandling av forslaget. Til gjengjeld lovte Netanyahu å bygge ut i jødiske bydeler av Øst-Jerusalem «uten restriksjoner».

Før sin samtale med Trump sa Netanyahu til regjeringskollegaer i Likud at han er klar til å gi palestinerne en «stat-minus».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart