Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu mer populær – og upopulær – enn noen gang blant amerikanere

Benjamin og Sara Netanyahu ankom USA natt til tirsdag. Onsdag skal "Bibi" møte Donald Trump. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin og Sara Netanyahu ankom USA natt til tirsdag. Onsdag skal "Bibi" møte Donald Trump. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu ankom USA med rekordstor støtte blant amerikanerne i ryggen.

Amerikanere støtter Israels statsminister Benjamin Netanyahu mer enn noen gang tidligere, viser en spørreundersøkelse som ble publisert mandag, samme dag som Netanyahu reiste til USA for et fire dagers statsbesøk i Washington. Samtidig viser undersøkelsen at rekordmange er motstandere av den israelske statsministeren.

På spørsmål om hva de mener om Netanyahu svarer 49 prosent av amerikanerne at de har et positivt syn på ham. Aldri tidligere har statsministeren vært så populær hos landets viktigste allierte. 30 prosent av respondentene svarer derimot at de er negative til ham. Dermed er også misnøyen rekordhøy. 13 prosent sier de aldri har hørt om Netanyahu, mens åtte prosent ikke har noen mening, skriver The Times of Israel.

Netanyahu var ofte i konflikt med den tidligere amerikanske presidenten, Barack Obama, og det toppet seg da han trosset presidenten og holdt en tale foran den amerikanske kongressen, hvor han advarte mot atomavtalen med Iran.

Talen ble boikottet av flere politikere fra det Demokratiske partiet, men hos amerikanere flest steg Netanyahus status etter hans innbitte kamp mot atomavtalen. I 2013 hadde 35 prosent av amerikanerne et positivt syn på Netanyahu, og siden da har hans popularitet steget jevnt og trutt til den rekordhøye støtten han har i dag.

Det er spesielt blant republikanske velgere at den israelske statsministeren er populær. Hele 73 prosent av republikanerne har et positivt syn på Netanyahu, mot 11 prosent som er negative. Blant demokratene har bare 32 prosent et positivt syn på ham, mot 41 prosent som er negative.

Spørreundersøkelsen viser også at amerikanerne er delt på midten i sin støtte til en framtidig palestinsk stat. Rundt 45 prosent av amerikanerne støtter etableringen av en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen, mens 42 prosent er imot det. 13 prosent sier de ikke har en mening om temaet.

Netanyahu ankom natt til tirsdag USA og det er planlagt at besøket skal vare i fire dager. Onsdag møter han Donald Trump i Det hvite hus, men statsministeren skal også møte flere andre amerikanske tjenestemenn i løpet av besøket.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart