Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel skal ha bombet våpenlager nær Damaskus

Israelske jagerfly skal angivelig ha bombet et våpenlager utenfor Damaskus. (Foto: Skjermdump YouTube)
Det var angivelig israelske jagerfly som bombet et våpenlager utenfor Damaskus i april. (Foto: Skjermdump YouTube)
Bare timer etter at et iransk fraktfly hadde kommet med våpen, ble lageret bombet.

Syria sier flere israelske missiler traff et militæranlegg i nærheten av flyplassen i Damaskus i morgentimene torsdag. Syriske opprørsgrupper og andre kilder sier at det angivelige israelske angrepet skal ha truffet et våpenlager til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah hvor det ofte kommer forsyninger med våpen fra Iran. Angrepet skal ha skjedd bare timer etter at et fraktfly med nye våpen hadde ankommet fra regimet i Teheran, ifølge den israelske avisen Ha’aretz.

Israel har ikke offisielt påtatt seg ansvaret for angrepet, men etterretningsminister Yisrael Katz går langt i antyde at det var de som sto bak. Det vil i så fall ikke være første gang Israel gjennomfører flyangrep inne i Syria for å hindre våpenleveranser til Hizbollah. Også i mars gjennomførte Israel angrep på en våpenkonvoi inne i det krigsherjede landet. Da skal israelske jagerfly ha ødelagt opp mot 100 missiler.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman har tidligere sagt at Israel vil gjøre alt som står i sin makt for stanse våpenleveranser til Hizbollah. Den syriske borgerkrigen har skapt en kaotisk situasjon i nabolandet som terrorgruppen forsøker å utnytte.

– Hver gang vi oppdager våpenoverføringer fra Syria til Libanon vil vi ta grep for å stoppe dem. På dette punktet er det ikke rom for noen kompromisser. Syrerne må forstå at de blir holdt ansvarlig for disse våpenoverføringene til Hizbollah og at hvis de fortsetter å tillate dem, så vil vi gjøre det vi må gjøre, fortalte Lieberman i mars.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart