Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)
Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)

Utestengt fra Irans landslag på livstid

To iranske fotballspillere er bannlyst fra landslaget etter å ha spilt kamp mot israelere.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De iranske fotballspillerne Haji Safi og Masoud Shojaei er utestengt fra det iranske landslaget på livstid. Årsaken er at de spilte for sitt greske klubblag Panionios i en kvalifiseringskamp til Europa League mot israelske Maccabi Tel Aviv. Den iranske regjeringen forbyr sine innbyggere å delta i alle slags konkurranser mot israelere.

– Landet mitt er og har alltid vært min prioritet. Jeg har alltid jobbet helhjertet for å være en god representant for landet, skriver Shojaei i en melding på Instagram.

Fotballorganisasjonen FIFA, en sammenslutning av 221 nasjonale fotballforbund, har regler mot politiske innflytelse på landslaget. De har startet en undersøkelsessak mot Iran. I et brev til FIFA benekter Iran at det er snakk om en utestengelse, men nylig sa visesportsminister Mohammad Reza Davarzani at Shojaei og Safi ikke lenger var velkomne på Irans landslag, «fordi de har krysset landets røde linje».

Det er ikke første gang Shojaei hisser på seg myndighetene i hjemlandet. I juni oppfordret han den nylig gjenvalgte presidenten Hassan Rouhani til å løfte forbudet mot kvinnelige tilskuere i iranske stadioner, skriver Times of Israel.

Iran har vunnet seks av sine åtte kvalifiseringskamper og er allerede kvalifisert til fotball-VM i Russland neste år. Hvis de blir funnet skyldig av FIFA i involvering fra regjeringen, kan de risikere å miste VM-plassen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart