Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Obama må gi tilbake Nobelprisen sin

USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
Yair Lapid i den israelske opposisjonen reagerer sterkt på nye avsløringer om Barack Obama og Hizbollah.

For å sikre en atomavtale med Iran sørget Obama-administrasjonen for å hindre en etterforskning av våpen- og narkotikahandel i regi av den Iran-allierte Hizbollah-organisasjonen.

Nyheten fra det amerikanske nettstedet Politico vekker sterke reaksjoner i Israel.

– Dersom saken er korrekt, må Obama gi tilbake sin Nobelpris, sier Yair Lapid, leder i det israelske opposisjonspartiet Yesh Atid.

– Israel advarte gjentatte ganger mot at det skulle gjøres noen kobling mellom atomavtalen og anti-terror arbeid, og særlig når det gjelder bekjempelse av Hizbollah, sier Lapid

– Helt frem til Obama-administrasjonen bekjempet hver amerikansk president terror uten kompromiss, skriver Tzachi Hanegbi, minister for regionalt samarbeid. Han er ikke overrasket over avsløringen, fordi han mener Obama var «fast innstilt på å gi Iran legitimitet for enhver pris».

– Det var klart at USA var villig til å gjøre hva som helst for å få en avtale, inkludert å ignorere iransk terror som tok livet av hundrevis av amerikanere og israelere og hundretusener av syrere, sier Michael Oren, statssekretær ved statsministerens kontor og Israels tidligere ambassadør i Washington.

– Er det fortsatt noen som tviler på at Obama var dårlig for Israel og Trump er bedre for oss? spør kommunikasjonsminister Ayoob Kara på Twitter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart