Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Syv iranere drept i luftangrep i Syria

IAF-jagerfly av typen F-15 Strike Eagle. (Illustrasjon: Magic Aviation)
Israelske jagerfly av typen F-15 vil kunne bli brukt i et eventuelt angrep på Iran. (Illustrasjon: Magic Aviation)
Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet.

Syv iranske militære ble drept i søndagens luftangrep på en syrisk flybase, ifølge nyhetsbyrået Tasnim. Det er nesten dobbelt så mange som opprinnelig rapportert. Det syriske regimet og Iran anklager Israel for å stå bak angrepet på Tiyas, eller T-4 som flybasen kalles, skriver Yedioth Ahronoth.

Minst fjorten mennesker skal være drept i angrepet, ifølge The Syrian Observatory for Human Rights. Det ble først meldt at fire av disse var iranere, men nå er tallet oppjustert til syv. En av de drepte skal ha vært medlem av den iranske revolusjonsgardes drone-avdeling.

Angrepet på den syriske basen fant sted bare timer etter at USAs president Donald Trump hadde advart om det ville være en «høy pris å betale» etter rapporter om et gassangrep på den opprørskontrollerte bydelen Douma i Syria. Det syriske regimet nekter for at de hadde noe med gassangrepet å gjøre.

Israel har flere ganger advart det syriske regimet og deres støttespiller Iran om at det vil få konsekvenser hvis de krysser Israels røde linjer. Israel har ved flere anledninger angrepet militære mål inne i Syria for å hindre at Iran bygger militærbaser eller for å hindre våpen i å bli fraktet til den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Libanon.

Også Russland har sagt at det var Israel som stod bak søndagens angrep, men det israelske forsvaret har så langt ikke kommentert påstandene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart