Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To syriske militærbaser angrepet – flere titalls soldater skal være drept

En kraftig eksplosjon ved en militærbase utenfor den syriske byen Hama. (Foto: Skjermdump video)
Israel har angrepet mange iranske mål i Syria. Her fra et angrep mot en militærbase utenfor den syriske byen Hama 29. april 2018. (Foto: Skjermdump video)
Syrisk media sier USA og Storbritannia sto bak angrepet. Andre sier Israel.

Syriske medier og andre kilder inne i Syria rapporterer om kraftige eksplosjoner ved to militærbaser natt til mandag 30. april. Basene som skal være angrepet brukes av både syriske og iranske militære. Antallet drepte i eksplosjonene varierer fra 18 til 38. Mange av de drepte skal være iranske militære eller iransk-støttet milits, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Ifølge syriske medier var det Storbritannia og USA som sto bak angrepene, mens andre kilder mener Israel er ansvarlig. Målet for angrepene skal trolig ha vært å hindre Iran i å utplassere bakke-til-bakke-missiler i Syria. De kraftige eksplosjonene tyder på at store mengder missiler gikk opp i luften. Den ene eksplosjonen var så kraftig at den ga utslag som et jordskjelv tilsvarende 2,6 på Richters skala.

Trolig gikk så mange som 200 iranske og syriske missiler opp i luften.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepene på de syriske militærbasene. Den israelske etteretningsministeren Israel Katz sier i et intervju med Army Radio at han «ikke har kjennskap til» det siste angrepet.

Tidligere i april ble den syriske militærbasen T-4 angrepet. Basen ble brukt av det iranske militære og flere iranske soldater ble drept. Iran, Syria og Russland anklaget alle Israel for å stå bak angrepet. Iran truet med hevn.

Angrepet natt til mandag kan ha sprengt i luften missiler som Iran hadde planer om å bruke i et hevnangrep mot Israel, skriver Amos Harel i Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart