Dominique A. Pineiro
Malcolm Turnbull sier Hamas har ansvaret for dødsfallene langs Gaza-grensen. (Foto: Dominique A. Pineiro/Flickr)

– Hamas har skylden for dødsfallene

Den australske statsministeren Malcolm Turnbull med klar tale.

Den australske statsministeren Malcolm Turnbull sier Hamas har skylden for de mange titalls dødsfallene i forbindelse med de voldelige opptøyene langs Gaza-grensen de siste ukene, skriver nettavisen Times of Israel.

Mandag var den blodigste dagen i den israelsk-palestinske konflikten siden Gaza-krigen i 2014. 58 mennesker ble drept og over 2000 ble skadet, da de forsøkte å infiltrere Israel, ifølge det Hamas-drevne helsevesenet i Gaza.

I et intervju med australsk radio sier Turnbull at det er tragisk med de mange dødsfallene, men peker på at «Hamas’ oppførsel er konfronterende og at de prøver å provosere det israelske forsvaret». Han anklager den palestinske terrorgruppen for å «skyve mennesker mot grensen».

– I den konfliktsonen presser du i realiteten mennesker inn i en situasjonen hvor det er stor fare for at de kan bli skutt, sier Australias statsminister.

Samtidig har den australske utenriksministeren Julie Bishop oppfordret Israel til å være proporsjonale i sitt svar og avstå fra overdreven maktbruk. Hun understreker samtidig at Israel har rett til å beskytte sin egen befolkning og oppfordrer palestinerne «til å avstå fra vold og forsøk på å infiltrere Israel».

Også Israel har lagt ansvaret for den dødelige volden på Hamas og sier at terrorgruppen oppfordrer og leder opptøyene, som mandag inkluderte angrep på israelske soldater og forsøk på å feste bomber på grensegjerdet.

Det israelske forsvaret er forberedt på nye og voldelige protester langs Gaza-grensen tirsdag. (Foto: IDF Spokesperson)
Israelske soldater ble beskutt og det ble forsøkt festet bomber på grensegjerdet mandag. (Foto: IDF Spokesperson)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart