Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Historien om en baby som døde av tåregass ble diktet opp av Hamas for å sverte Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

Flere titalls drept langs Gaza-grensen

Titusenvis av palestinere forsøkte å krysse grensen inn til Israel.

Oppdatering mandag kl. 21:00:
Det har vært kraftige opptøyer flere steder langs grensen mellom Israel og Gazastripen i løpet av mandagen. Klokken 21.00 norsk tid rapporteres det om 52 drepte og at over 2000 er skadet i forbindelse med opptøyene. Rundt 50.000 palestinere skal ha deltatt i protestene, skriver Times of Israel. Tallene kommer fra det Hamas-drevne helsevesenet på Gazastripen.

Det har de siste ukene vært flere voldelige protester langs Gaza-grensen, hvor Hamas har organisert en kampanje for å bryte gjennom den israelske grensen. Grensen er angrepet med steiner, molotov-cocktails, brennende bildekk, brennende drager og bomber. Også i forbindelse med protestene mandag skal det ha vært forsøk på å plassere bomber langs grensegjerdet.

Søndag slapp den israelske hæren flygeblader over Gazastripen. Der oppfordret de folk til å holde seg borte fra grensen mellom Israel og Gaza.

«Hold dere unna sikkerhetsgjerdet, fra terroroppviglere og de voldelige opprørerne! Redd dere selv og prioriter å bygge framtida deres!», sa teksten på flygebladet.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet blir opptøyene ved grensen finansiert av den islamske republikken Iran. Opplysningene skal komme fra en pågrepet Hamas-terrorist. I avhør skal han ha forklart at Hamas sin plan er å først sende sivile mot grensegjerdet og at de skal rive det ned. Når det er gjort vil væpnede Hamas-terrorister strømme inn i Israel for å utføre angrep, skriver Times of Israel i en annen artikkel.

Det israelske forsvaret sendte søndag ut en advarsel om at Hamas har planer om å gjennomføre en massakre på israelske sivile. Forsvaret frykter at palestinerne skal klare å infiltrere Israel flere steder langs grensen.

Det er ventet at protestene vil nå et klimaks rundt klokken 14.30 norsk tid. Da er det ventet at tusenvis vil forsøke å storme grensen i et forsøk på å infiltrere Israel. En av lederne for opptøyene sier målet er å fjerne Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart