Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Historien om en baby som døde av tåregass ble diktet opp av Hamas for å sverte Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

Flere titalls drept langs Gaza-grensen

Titusenvis av palestinere forsøkte å krysse grensen inn til Israel.

Oppdatering mandag kl. 21:00:
Det har vært kraftige opptøyer flere steder langs grensen mellom Israel og Gazastripen i løpet av mandagen. Klokken 21.00 norsk tid rapporteres det om 52 drepte og at over 2000 er skadet i forbindelse med opptøyene. Rundt 50.000 palestinere skal ha deltatt i protestene, skriver Times of Israel. Tallene kommer fra det Hamas-drevne helsevesenet på Gazastripen.

Det har de siste ukene vært flere voldelige protester langs Gaza-grensen, hvor Hamas har organisert en kampanje for å bryte gjennom den israelske grensen. Grensen er angrepet med steiner, molotov-cocktails, brennende bildekk, brennende drager og bomber. Også i forbindelse med protestene mandag skal det ha vært forsøk på å plassere bomber langs grensegjerdet.

Søndag slapp den israelske hæren flygeblader over Gazastripen. Der oppfordret de folk til å holde seg borte fra grensen mellom Israel og Gaza.

«Hold dere unna sikkerhetsgjerdet, fra terroroppviglere og de voldelige opprørerne! Redd dere selv og prioriter å bygge framtida deres!», sa teksten på flygebladet.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet blir opptøyene ved grensen finansiert av den islamske republikken Iran. Opplysningene skal komme fra en pågrepet Hamas-terrorist. I avhør skal han ha forklart at Hamas sin plan er å først sende sivile mot grensegjerdet og at de skal rive det ned. Når det er gjort vil væpnede Hamas-terrorister strømme inn i Israel for å utføre angrep, skriver Times of Israel i en annen artikkel.

Det israelske forsvaret sendte søndag ut en advarsel om at Hamas har planer om å gjennomføre en massakre på israelske sivile. Forsvaret frykter at palestinerne skal klare å infiltrere Israel flere steder langs grensen.

Det er ventet at protestene vil nå et klimaks rundt klokken 14.30 norsk tid. Da er det ventet at tusenvis vil forsøke å storme grensen i et forsøk på å infiltrere Israel. En av lederne for opptøyene sier målet er å fjerne Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart