Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu til Iran: – Våre jagerfly kan nå dere

Benjamin Netanyahu foran et av Israels F-35-jagerfly på flybasen Nevatim. Israel får 50 slike fly innen 2024. (Foto: GPO)
Israels statsminister svarer på nye trusler fra den islamske republikken Iran.

Teheran skal være klar over at det israelske luftforsvaret kan angripe mål hvor som helst i Midtøsten, inkludert Iran. Det sa statsminister Benjamin Netanyahu da han besøkte en F-35-skvadron ved flybasen Nevatim.

– I det siste har Iran gjentatt trusselen om å utslette Israel. Da er det greit å minne dem på at disse flyene kan nå hvor som helst i Midtøsten, inkludert Iran og ikke minst Syria, sa Netanyahu da han besøkte militærbasen.

Nylig sa en høytstående iransk politiker, Mojtaba Zolnour, at Israel vil bli utslettet på en halvtime hvis USA angriper Iran. Spenningen mellom USA og Iran har vært høy de siste månedene – og det er også spekulert i at Iran kan organisere et angrep mot Israel ved å bruke en av sine lojale sjia-militser.

Det ulmer også rundt Irans atomprogram. Landet har brutt atomavtalen de signerte med flere verdensmakter i 2015 ved at de lagrer for store mengder uran. I tillegg har Iran varslet at de vil begynne å anrike uran på en høyere anrikingsgrad enn atomavtalen tillater. Det betyr at Iran vil være ett skritt nærmere utviklingen av atomvåpen. Da vil landet krysse en rød linje.

– Vi vil aldri akseptere at Iran får atomvåpen, har Netanyahu påpekt.

Det israelske luftforsvaret har i dag 14 F-35 i drift. Totalt skal landet ha 50 av disse operative innen 2024. Det supermoderne flyet har stealth-teknologi som gjør at det kan operere langt inne på fiendtlig territorium. Det klarer også å unngå avanserte luftforsvar som S-300 og S-400, som blant annet er utplassert i Syria. Israel var det første landet i verden til å bruke F-35 i kamp. Jagerflyet er flere ganger brukt til angrep på iranske mål i Syria.

– Våre F-35-fly kan nå over hele Midtøsten, også til Iran, sier Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO/Flickr)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart