Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelere skal ha spionert for Hamas

Hamas-medlemmer i Nablus (Illustrasjoinsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)
Hamas-medlemmer i Nablus på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)
De to mennene fikk oppholdstillatelse i Israel fordi de har israelske mødre.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier de har avslørt en spionring fra Hamas som opererte i det sentrale Israel. To israelske statsborgere skal angivelig ha gitt terrorgruppen detaljert informasjon om sikkerhetsfasiliteter i Israel og annen etterretningsinformasjon, skriver Times of Israel.

Shin Bet mener Rami Amoudi (30) og Rajab Daka (34) ble rekruttert av Hamas og fikk i oppgave å filme sikkerhetsinstallasjoner i det sentrale Israel, inkludert militærbaser, politistasjoner og rakettforsvaret Iron Dome.

Daka skal også ha blitt bedt av Hamas om å oppgi de nøyaktige koordinatene for hvor raketter fra Gazastripen landet, tilsynelatende for å hjelpe terrorgruppen med å forbedre rakettenes presisjon.

Både Amoudi og Daka kommer opprinnelig fra Gazastripen, men begge fikk mulighet til å flytte til Israel på familiegjenforening siden de har israelske mødre. Dakas mor er israelsk-arabisk fra byen Lod, mens Amoudi har en israelsk-jødisk mor. Mennene ble arrestert 2. januar og siktet 27. januar.

Shin Bet har i mange år frarådet regjeringens politikk, som åpner for at innbyggere på Gazastripen kan komme til Israel og Vestbredden gjennom familiegjenforening. Ifølge sikkerhetstjenesten har det vært flere tilfeller hvor personer i dette programmet har blitt rekruttert av Hamas.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart