Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Marinen stanset våpensmugling fra Egypt til Gaza

Den israelske marinen stanset et forsøk på å smugle våpen fra Sinaihalvøya til Gazastripen via Middelhavet. (Foto: IDF)
Stanset en våpenleveranse som var på vei til terrorgruppen Hamas.

Den israelske marinen har avverget et forsøk på å smugle våpen fra Sinai-halvøya i Egypt til Gazastripen via Middelhavet. Det var en felles operasjon mellom marinen og sikkerhetstjenesten Shin Bet som førte til at smuglingen ble stanset. Hendelsen skjedde tre måneder siden, men blir kjent først nå.

To palestinere befant seg ombord båten som ble brukt til smuglingsforsøket. I forbindelse med etterforskningen innrømmet de to at våpnene de smuglet var ment å leveres til Hamas sin marinekommando, skriver Jerusalem Post.

– Ved å stanse slike våpensmuglinger forhindrer vi at terrororganisasjonen Hamas blir ytterligere bevæpnet. [..] Marinen jobber med å overvåke og forhindrer terroraktiviteter og våpensmugling, slik at terrorgruppen ikke kan bruke havet til å forbedre sin kapasitet, sier forsvaret i en uttalelse.

Under Gaza-krigen i 2014 forsøkte fem såkalte froskemenn fra marine-enheten til Hamas å infiltrere kibbutz Zikim, men ble skutt og drept i en skuddveksling med israelske soldater. De fem terroristene hadde kommet inn i Israel via Middelhavet. Siden 2014 har Hamas satset kraftig på denne enheten. I dag skal rundt 1500 Hamas-terrorister være slike froskemenn.

Den israelske marinen har de siste årene stanset flere forsøk på å smugle våpen til Gazastripen via sjøveien. Det israelske forsvaret har siden 2007 hatt en sjøblokade av Gaza for å forhindre våpensmugling til terrorgrupper.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart