Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Prøvde å smugle rakettdeler med båt

Det israelske forsvaret har publisert en video som viser smuglerforsøket. (Foto: IDF)
De fire palestinske smuglerne ble stanset av den israelske marinen på vei til Egypt.

Det israelske forsvaret sier de har stanset et forsøk fra terrorgruppen Hamas på å smugle rakettdeler til Gaza. Fire personer ble arrestert i forrige måned, da de forsøkte å bryte den maritime blokaden ved å nå Egypt med to båter.

Hendelsen skjedde 11. mai, men blir først offentliggjort nå. De to båtene var på vei til Sinaihalvøya i Egypt, hvor de skulle plukke opp fiberglass. IDF sier materialet, som er forbudt å importere til den palestinske enklaven, skulle brukes av Hamas til å bygge raketter, skriver nettavisen Times of Israel.

En video publisert av det israelske forsvaret viser jakten på smuglerne:

De fire smuglerne er siktet for en rekke terrorrelaterte anklager, inkludert konspirasjon til å begå mord. Smuglingsforsøket fant sted bare noen dager etter at Hamas og andre terrorgrupper på Gaza hadde avfyrt drøyt 700 raketter mot Israel i begynnelsen av mai. Fire israelere ble drept.

Israel har hatt en maritim blokade av Gaza etter at terrorgruppen Hamas kuppet makten i 2007. Også varene som kommer via land blir kontrollert. Målet er å hindre Hamas og andre terrorgrupper fra å bygge opp sin militære kapasitet. Likevel er det over 10.000 raketter på den palestinske enklaven.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart