Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kamphandlinger mellom Hizbollah og Israel

Fra grensen mot Libanon 27. juli 2020. (Foto via Twitter @manniefabian)
- Vi er midt i en hendelse som ikke er enkel, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Før klokken 15.00 mandag ettermiddag kom de første nyhetsmeldingene om kamphandlinger ved Israels nordgrense. Når denne artikkelen publiseres er bildet fortsatt uklart, og detaljer blir sannsynligvis holdt tilbake av israelsk militærsensur.

Ifølge israelske medier oppdaget IDF en terrorcelle som beveget seg mot grensen, og åpnet ild mot den da den kom inn på israelsk territorium. Terrorcellen skal ha blitt uskadeliggjort, og ingen israelere ble skadet.

Libanesiske kilder sier en Hizbollah-gruppe skjøt en panservernrakett mot en israelsk stridsvogn, mens andre rapporterer at IDF unngikk angrepet og drepte terroristene i angrepsgruppen. Det har foreløpig ikke kommet noen detaljer fra IDF eller Hizbollah, skrev Judah Ari Gross (Times of Israel) kl. 15.06.

Israelske medier sier IDF åpnet ild mot en militant gruppe som de antok var i ferd med å gjennomføre et angrep, skriver Michael A. Horowitz kl. 15.07.

En rekke kilder bekrefter at IDF har svart på hendelsen med artilleriild mot mål i Sør-Libanon, men rundt kl. 15.30 kommer det meldinger om at lyden av artilleri har opphørt.

– De pågår kamper i Mount Dov-området i Nord-Israel. Offisielle oppdateringer kommer, skrev Jonathan Conricus, internasjonal talsperson for IDF, kl. 15.10.

Statsminister Netanyahu skal ha reist til IDFs hovedkvarter for å følge utviklingen.

Alle innbyggere i Nord-Israel har fått ordre om å holde seg innendørs på grunn av sikkerhetssituasjonen. Flere hovedveier i området ble stengt, men skal allerede være gjenåpnet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart