Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

NYT: Trump vurderte å bombe Irans atomanlegg

En Tomahawk-missil fra det amerikanske fartøyet USS Porter avfyres mot en flybase i Syria i 2017. Det var et lignende angrep USAs president Donald Trump vurderte mot Irans atomanlegg før utgangen av presidentperioden. (Foto: US Navy)

USAs president Donald Trump skal i forrige uke ha spurt noen av sine nærmeste rådgivere om det var mulig å bombe Irans viktigste atomanlegg i løpet av de siste ukene av hans presidentskap, skriver New York Times.

Trumps presidentskap er ferdig 20. januar 2021. Flere av presidentens rådgivere skal ha advart om at et slikt angrep ville kunne føre til en større konflikt. De skal ha overbevist han om å ikke gjennomføre angrepet.

Som MIFF skrev i forrige uke har FNs atomenergibyrå IAEA fastslått at Iran lagrer 12 ganger mer anriket uran enn hva atomavtalen tillater. De anriker også uran med en høyere renhet enn hva de har lov til. Ifølge NYT er IAEA også nektet tilgang til et område hvor det er bevis for tidligere atomaktivitet.

Trump skal ha spurt sine rådgivere om hvordan USA skulle svare og hva alternativene var. Hans støttespillere, inkludert visepresident Mike Pence, utenriksminister Mike Pompeo, fungerende forsvarsminister og ledere i militæret sa at et bombeangrep kunne føre til en større militær konflikt.

USAs president Donald Trump vurderte et angrep mot Iran. Visepresident Mike Pence skal ha frarådet det.

Ifølge den amerikanske avisen tror ikke amerikanske tjenestemenn at Trump lenger vil beordre et rakettangrep mot mål inne på iransk territorium. Men det er fortsatt mulig med et angrep mot iranske mål eller iranske allierte utenfor Iran, som de iransk-støttede militsene som operer i Irak.

3. januar i år ble Qassem Soleimani, den mektige lederen av Irans Quds-styrke, drept i et amerikansk luftangrep ved Bagdad internasjonale flyplass.

I sommer skjedde det en mystisk eksplosjon ved det iranske atomanlegget Natanz som gjorde at Irans atomprogram ble satt kraftig tilbake. Ifølge New York Times var det en bombe plantet av Israel som forårsaket skadene på atomanlegget, men ingenting er bekreftet fra offisielt hold.

I forrige uke skrev New York Times også at al-Qaidas nestleder Abu Muhammad al-Masri ble skutt og drept på åpen gate i Irans hovedstad Teheran. Ifølge avisen var det israelske agenter som stod bak attentatet. Attentatet mot ham skjedde 7. august i år, men er ikke blitt kjent offentlig før nå. Tidligere israelske etterretningsagenter mener offentliggjøringen er et signal til den valgte presidenten Joe Biden.

Mange tror Biden vil gjenoppta atomavtalen med Iran, etter at Trump trakk USA ut av avtalen i 2018. Ved å vise at Iran huset al-Masri, en terrorist øverst på FBIs liste over mest ettersøkte, håper de å påvirke beslutningen.

Irans atomanlegg i Natanz. (Foto: Wikimedia Commons)
Irans atomanlegg i Natanz er beskyttet mot luftangrep. Det var dette anlegget det var aktuelt å bombe. (Foto: Wikimedia Commons)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart