Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Første offisielle møte på et tiår

Naftali Bennett og Abdel Fattah al-Sisi møttes i Sharm el-Sheikh 13. september 2021. (Foto: Egypts presidentkontor)
Israels statsminister Naftali Bennett møtte Egypts president Abdel Fattah al-Sisi.

Mandag 13. september møttes Israels statsminister Naftali Bennett og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi i Sharm el Sheikh i Egypt. Det er første formelle møtet mellom ledere av de to landene på et tiår, skriver Ha’aretz.

Ifølge en uttalelse fra det egyptiske presidentkontoret skal de to lederne ha diskutert «en rekke bilaterale spørsmål på ulike felt», i tillegg til «hvordan man kan gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne».

Egypt har de siste årene spilt en viktig rolle som mekler mellom Israel og Hamas, den palestinske terrorgruppen som styrer på Gazastripen. De jobber også med å få på plass en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas.

Landet, som i likhet med Israel grenser mot Gazastripen, jobber også med å bedre økonomien til og gjennoppbygge den palestinske enklaven.

Tidligere var Egypt og Jordan de to eneste arabiske landene med fulle diplomatiske forbindelser til Israel, men det siste året har fire nye land fått et nytt forhold til Israel gjennom de USA-meglede Abraham-avtalene.

Det har gjort det enklere for Egypt å være mer åpen om sin kommunikasjon med Israel, ifølge en israelsk tjenestemann. Rett før møtet mellom Bennett og al-Sisi ble det også kjent at Air Cairo, Egypts nasjonale flyselskap, fra neste måned vil begynne med direkteflygninger mellom Kairo og Tel Aviv.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart