Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tidligere IDF-sjef Gadi Eisenkot taler på en sikkerhetskonferanse i Netanya 2. juni 2022. (Foto: Netanya Academic College)

– Iran hadde hatt atombombe for flere år siden hvis det ikke var for Israel

Sabotasje og hemmelige operasjoner har frem til nå forhindret Iran å utvikle sine egne atomvåpen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Iran hadde skaffet seg atomvåpen for mange år siden hvis det ikke var for hemmelige israelske operasjoner mot den islamske republikkens atomprogram. Det sier en tidligere sjef for det israelske forsvaret.

– Israel utfører forskjellige operasjoner, hvorav de fleste er hemmelige, for å hindre Iran i å få atomvåpen, sier tidligere IDF-sjef Gadi Eisenkot.

Uttalelsen hans kommer dagen etter at Israel simulerte et storstilt angrep på Irans atomanlegg. Israel ønsker å ha på plass et troverdig militært alternativ for å stanse det iranske atomprogrammet, hvis det skulle bli nødvendig. Frem til nå har Israel klart å stanse og forsinke en iransk atombombe gjennom hemmelige operasjoner og sabotasjer.

– Uten disse handlingene tror jeg Iran hadde blitt en atomstat allerede for sju til ti år siden, sier den tidligere sjefen for det israelske forsvaret.

– Vi har forhindret Iran i bli et nytt Nord-Korea, legger han til.

Det internasjonale atomenergibyrået anslår at Irans lager av anriket uran er 18 ganger større enn hva som er tillatt i atomavtalen fra 2015.

Den israelske historikeren Benny Morris har tidligere skrevet at israelske ledere snart vil stå overfor et umulig valg: Enten må de leve med at Iran får atomvåpen – eller bombe atomanleggene deres i håp om stanse det.

Nylig ble det rapportert i israelske medier at tidsrommet for å kunne stanse Iran fra å utvikle atomvåpen blir smalere og smalere. Iran skal bare være uker unna nok spaltbart materiale til sin første atombombe.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart