Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Obama forsøker å oppheve stans i bidrag til UNESCO

Ileana Ros-Lehtinen. (Foto: United State Congress)
Ileana Ros-Lehtinen. (Foto: United State Congress)
USA har ikke gitt støtte til UNESCO siden i fjor høst, da palestinerne fikk medlemskap i organisasjonen. President Barack Obama vil endre på saken, men Ileana Ros-Lehtinen (bildet) i utenrikskomitéen protesterer.

Palestinske selvstyremyndigheter forsøkte i september å få ensidig anerkjennelse i FNs sikkerhetsråd for en palestinsk stat. USA truet med å nedlegge veto, men unngikk dette fordi palestinerne uansett ikke fikk nok land til å støtte dem. Deretter søkte palestinerne medlemsstatus i UNESCO, hvor de ble tatt opp senere på høsten. Den amerikanske kongressen sørget derfor for å stanse USAs økonomisk støtte til UNESCO, fordi palestinerne var tatt opp som medlem uten først å ha inngått en fredsavtale med Israel.

 

Fotnote i budsjettet

«Utenriksdepartementet har som hensikt å arbeide med kongressen for å få lovgivning som vil gi rett til å frafalle restriksjoner angående å betale USAs bidrag til UNESCO.» Dette er teksten fra en fotnote til budsjettforslaget som Det hvite hus la frem for kongressen tidligere denne måneden, forteller Jerusalem Post.

Fotnoten ble sitert i en pressemelding på onsdag av Ileana Ros-Lehtinen, som er leder for utenrikskomiteen i representantenes hus. Hun sier hun kommer til å gå i mot et slikt forslag. Dersom USA frafaller loven som forbyr utbetaling av støtte til internasjonale organisasjoner som anerkjenne en palestinsk stat uten fredsavtale med Israel kan gi inspirasjon til palestinernes ensidige kampanje, mener hun.

– Ethvert tiltak for å gå tilbake på bestemmelsen om å kutte overføringer, vil bane vei for det palestinske lederskapets ensidige plan om å fortsette, og det sender en katastrofal beskjed om at USA komme til å gi midler til FN-organisasjoner uansett hva slag uansvarlige beslutninger de tar, sier Ros-Lehtinen.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart