Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Syrisk karikatur viser Syrias president Bashar Assad med blod på hendene, i det han sjekker vennelisten på Facebook. Teksten på skjermen lyder: "Du har 0 venner". (Foto: Syria Freedom House)
Syrisk karikatur viser Syrias president Bashar Assad med blod på hendene, i det han sjekker vennelisten på Facebook. Teksten på skjermen lyder: "Du har 0 venner". (Foto: Syria Freedom House)

USA og Israel vurderer IDF-angrep mot syriske mål

Sikkerhetspersonell fra USA og Israel skal ha drøftet muligheten for et israelsk angrep mot Bashar Assad-regimets våpenlagre.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

To kilder i Obama-administrasjonen sier til New York Times at et slikt angrep likevel ikke er ønskelig fra USAs side, siden det kunne økt støtten til president Bashar Assad i kampen mot opposisjonen i landet. Men sikkerhetsrådgiver for Obama, Thomas Donilon, var på besøk i Israel denne uken for å drøfte denne muligheten.

Videre avslører kildene at fokuset i administrasjonen har endret seg fra hvordan man kan felle Assad, til å diskutere hva som skal skje og hvordan USA kan bidra når den syriske diktatoren er styrtet. Amerikanerne frykter også at han, i en desperat situasjon som nå, kan komme til å bruke kjemiske våpen i krigføringen.

Et slikt kjemisk angrep kunne nok også endret situasjonen internasjonalt helt fundamentalt, tror de. Russland ville måtte ha droppet sin motstand mot kraftige sanksjoner og Iran ville nok heller ikke satt pris på bruk av slike våpen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart