Skjermdump fra video av journalister som får kamerautstyret sitt knust av soldater som går mot IDFs etikk. (Skjermdump via Jerusalem Post)

Offiser avsatt etter overtramp mot journalister

Etter at noen soldater ødela kamerautstyret til to journalister på Vestbredden i forrige uke, er offiseren som hadde ansvaret for dem, avsatt fra sin stilling.

Offiseren som hadde ansvar for soldatene som 25. september begikk et overtramp mot en italiensk videojournalist og en palestinsk fotograf fra nyhetsbyrået AFP, er nå fjernet fra sin stilling. Det meddelte det israelske forsvaret torsdag, ifølge Jerusalem Post.

Videojournalisten og fotografen var på jobb ved den palestinske byen Beit Furik, i nærheten av Nablus på Vestbredden, da soldater kastet kamerautstyret deres i bakken.

IDF opplyser: ”Etter denne hendelsen, der en offiser oppførte seg på en måte som er uforenlig med det som forventes av en offiser i IDF, satte både sektorledelsen og Givati-brigadens leder oberst Yaron Finkelman i gang etterforskning. Finkelman konkluderte med at offiseren hadde misligholdt sine forpliktelser, og burde fjernes fra sin stilling. Torsdag vedtok Sør-kommandoens leder, brigadegeneral Udi Ben Mohad, å følge Finkelmans konklusjon. Vi vil undersøke hvorvidt offiseren vil kunne fortsette i tjeneste.”

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart