Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Offiser avsatt etter overtramp mot journalister

Skjermdump fra video av journalister som får kamerautstyret sitt knust av soldater som går mot IDFs etikk. (Skjermdump via Jerusalem Post)
Etter at noen soldater ødela kamerautstyret til to journalister på Vestbredden i forrige uke, er offiseren som hadde ansvaret for dem, avsatt fra sin stilling.

Offiseren som hadde ansvar for soldatene som 25. september begikk et overtramp mot en italiensk videojournalist og en palestinsk fotograf fra nyhetsbyrået AFP, er nå fjernet fra sin stilling. Det meddelte det israelske forsvaret torsdag, ifølge Jerusalem Post.

Videojournalisten og fotografen var på jobb ved den palestinske byen Beit Furik, i nærheten av Nablus på Vestbredden, da soldater kastet kamerautstyret deres i bakken.

IDF opplyser: ”Etter denne hendelsen, der en offiser oppførte seg på en måte som er uforenlig med det som forventes av en offiser i IDF, satte både sektorledelsen og Givati-brigadens leder oberst Yaron Finkelman i gang etterforskning. Finkelman konkluderte med at offiseren hadde misligholdt sine forpliktelser, og burde fjernes fra sin stilling. Torsdag vedtok Sør-kommandoens leder, brigadegeneral Udi Ben Mohad, å følge Finkelmans konklusjon. Vi vil undersøke hvorvidt offiseren vil kunne fortsette i tjeneste.”

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart