Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels økonomi merker finanskrisen

Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com
Første halvår av 2012 hadde den israelske staten et underskudd på statsbudsjettet tilsvarende 15 milliarder kroner, etter et fall i skatteinntektene på 4,2 milliarder.

I løpet av første halvår i fjor var underskuddet på rundt 8 milliarder kroner, altså nesten halvparten av hva det er i år, avslørte finansdepartementet onsdag.

De totale skatteinntektene nådde 160,2 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder. Det er 4,2 milliarder mindre enn regjeringens mål. Juni skal ha gitt langt mindre skatteinntekter enn det en hadde forhåndsprognosert. Departementet regner med et underskudd på budsjettet i år på til sammen 44,6 milliarder kroner.

Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz har på grunn av den svakere økonomiske situasjonen oppjustert underskuddstaket fra to til tre prosent av bruttonasjonalprodukt, tross advarsler fra blant andre sentralbanksjef Stanley Fischer. De to vil også øke enkelte skatter neste år og gjennomføre andre tiltak som gjør at både underskuddstaket og utgiftene kan bli møtt, opplyser Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart