Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Microsoft dobler antallet ansatte i Israel

Microsofts utviklingssenter i Herzliya. Nå vil selskapet åpne fem nye slike steder i Israel. (Foto: Gili Yaari/Flash90)
Teknologigiganten skal åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter i landet.

Det amerikanske selskapet Microsoft har planer om å åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter og mer enn doble antallet ansatte i Israel i løpet av de neste fem årene, melder teknologigiganten onsdag 20. oktober.

Microsoft driver for øyeblikket utviklingssenter i Haifa, Tel Aviv og Nasaret og i fjor åpnet de et 46.000 kvadratmeter stort campus i Herzliya nord for Tel Aviv. Ved utgangen av 2020 hadde Microsoft rundt 2300 ansatte i Israel, 2000 av dem jobber med forskning og utvikling, som cybersikkerhet, kunstig intelligens, stordata og helsevesen. 300 jobber med salg og markedsføring.

Selskapet åpnet sitt første forsknings- og utviklingssenter i Israel i 1991, noe som også var selskapets aller første avdeling utenfor USA. Nå ønsker de å rekruttere 2500 nye ansatte, slik at arbeidsstyrken i Israel blir på over 4500 mennesker. Det skal også opprettes avdelinger i Jerusalem og Beer Sheva for å fange opp talenter i «underrepresenterte sektorer, som ultraortodokse jøder og israelske arabere», skriver Times of Israel.

Microsoft er ikke den eneste teknologigiganten som satser i Israel. Også Apple har satset stort på Israel og mye av teknologien i iPhone, iPad og Apples nye datamaskiner er utviklet i den jødiske staten. For eksempel er Apples nye prosessor, selve hjertet i maskinene, utviklet i Israel. Google kunngjorde tidligere i år at også de skal bygge og utvikle prosessorer i Israel. Samtidig har Nvidia, som utvikler grafikkort, planer om å rekruttere 600 nye ansatte til sin utviklingsavdeling i Israel.

Microsofts nye campus i Herzliya er på hele 46.000 kvadratmeter. (Foto: Microsoft)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart