Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

desember 21, 2012

Hemmelige Gaza-samtaler med Egypt

Israel og Egypt kan komme til å lette restriksjonene mot Gaza-stripen ytterligere, samtidig som de strammer grepet for å stanse våpensmuglingen til Hamas. En israelsk regjeringskilde bekreftet torsdag at det pågår hemmelige samtaler i Kairo i denne retning.

Statsminister Benjamin Netanyahu.

– Likud sanker stemmer på byggebråk

Det største regjeringspartiet, Likud, får økt oppslutning blant israelske velgere når nye byggeplaner i Jerusalem blir møtt med internasjonale fordømmelser.

Fra MIFFs støttemarkering for Israel i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)

Nye tall om nordmenns holdning til Israel

Norske ungdom er mye mindre tilbøyelig enn eldre til å tro at Israel ikke vil ha fred i Midtøsten, viser tall fra en ny meningsmåling. De samme ungdommene har mindre sympati for USA enn for Iran. Se resultatene fra målingen som aldri tidligere er blitt offentlig kjent.

Yitzhak Rabin (f.v.), Ariel Sharon og Ehud Barak brukte sine prestasjoner i forsvarsstyrkene som springbrett til å vinne politiske toppstillinger. Når Barak har valgt å trekke seg ut av politikken, ser det ut til at generalenes tid i israelsk politikk er over.

Generalenes tid er over

I flere tiår har israelsk politikk vært dominert av politikere med bakgrunn som militære toppledere. Men nå er generalenes tid over. Det gjenspeiler blant annet at økonomi og sosiale spørsmål spiller en større rolle i valgene.

Plenumsalen til FNs generalforsamling i New York. (Foto: Susan Markisz, UN Photo)

PA planlegger tøffe tiltak mot nyvalgt Netanyahu

Etter at valget 22. januar er gjennomført og Benjamin Netanyahu etter alt å dømme har sikret seg nok en statsministerperiode, ønsker PA å gjennomføre tøffe tiltak for å isolere Israel internasjonalt.

0

Your Cart