Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

mars 9, 2015

Gjennom karikaturer som denne markerer Hamas sin motstand mot de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel.

Mange titalls Hamas-terrorister arrestert av PA

De palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker har de siste to ukene daglig arrestert personer med tilknytning til terrororganisasjonen Hamas på Vestbredden. Bare søndag ble flere titalls arrestert. Hamas kritiserer selvstyremyndighetene for at de har sikkerhetssamarbeid med Israel, og gir uttrykk for det blant annet gjennom slike karikaturer som denne.

Opposisjonsleder Isaac Herzog utfordrer statsminister Benjamin Netanyahu ved Knesset-valget 17. mars. (Foto: Brookings Institution)

Isaac Herzog sikter mot statsministerstolen

– Snart vil du se det selv. Omfattende politiske forandringer ligger i luften nå, sier Arbeiderpartilederen som kjemper for å avløse Netanyahu som statsminister i Israel etter Knesset-valget 17. mars.

Fatahs væpnede styrker øver på å angripe Israel under en øvelse i Gaza 6. mars. (Foto: Facebook)

Fatah øver på å angripe Israel

I Gaza er det ikke bare Hamas som forbereder angrep mot Israel, ifølge libanesisk tv. Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah avholdt fredag øvelse i å angripe IDF-baser. De opplyser også at de utvikler nye raketter til terrorangrep mot Israel.

Hege Moe Eriksen og Gry Blekastad Almås er programledere for NRK Urix. (Skjermdump fra NRK)

MIFF på NRK Urix

I kveld har NRK Urix en utvidet spesialsending før valget i Israel 17. mars.

0

Your Cart