Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Massakretrusler mot jøder i Oslo

Utenfor Stortinget 8. januar 2009: Flagg for terror­organisasjonen Hizbollah og plakat som minner jødene (yehud) om Hayber (sted hvor jøder ble drept og fordrevet på 600-tallet). «Muhammeds hær vil komme tilbake» truer siste setning. Stein og andre tunge gjenstander regnet ned over venner av Israel, som avholdt en fredelig markering utenfor Stortinget. (Foto: Odd Østtveit)
Utenfor Stortinget 8. januar 2009: Flagg for terror­organisasjonen Hizbollah og plakat som minner jødene (yehud) om Hayber (sted hvor jøder ble drept og fordrevet på 600-tallet). «Muhammeds hær vil komme tilbake» truer siste setning. Stein og andre tunge gjenstander regnet ned over venner av Israel, som avholdt en fredelig markering utenfor Stortinget. (Foto: Odd Østtveit)
Muslimske demonstranter i Oslo har i minst to tilfeller brukt bannerteksten "HAYBER HAYBER YÂ yehud" de siste ukene.

Hva er betydningen av dette arabiske slagordet? Hayber (uttales Khaybar på norsk) var navnet på en dal omlag 15 mil nord for Medina på profeten Muhammeds tid. Her søkte en av de tre jødiske stammer i Medina tilflukt etter at Muhammed hadde presset dem ut av byen. En annen stamme bad om å forlate byen på samme betingelser, men dette ble avslått, alle mennene ble drept og kvinnene solgt som slaver. I mai 628 dro Muhammed til Hayber og beleiret byen. Etter kamper ble jødene overmannen, og de fikk lov til å leve mot å betale halvparten av produksjonen i skatt. Dette var den første innføringen av dhimmi-ordningen. Hayber symboliserer utryddelsen, eller i det minste underkastelsen, av jøder fra den arabiske halvøya.

Slagordet «HAYBER HAYBER YÂ yehud» er en trussel mot jøder – at deres dager er talte fordi en gjentakelse av massakren er på vei.

Under støttemarkeringen for Israel 8. januar, holdt motdemonstranter opp et banner hvor setningen «CEYSU MUHAMMED SAWFA YA’UD» var lagt til. Betydningen av den siste setningen er «Muhammeds hær vil komme tilbake».

Den siste setningen gjør betydningen av slagordet klart. Muhammeds hær vil komme tilbake og massakrere jøder, akkurat som Muhammed gjorde mot jødene i Hayber.

Samme kveld ble det i Oslo ropt på arabisk oppfordring til drap på jøder i fakkeltoget hvor tusenvis av nordmenn deltok. To dager senere fikk mindreårige beskjed om å jakte jøder på Blindern. To dager senere kunne man igjen se kampropet «HAYBER HAYBER YÂ yehud» på minst ett banner i demonstrasjonen utenfor Israels ambassade. Her vises et større bildeutsnitt av demonstrantene, som også holdt opp to Hizbollah-flagg, et skjerf fra Algerie og et Palestina-flagg.

Oppdatering: Artikkelen er oppdatert 12. november 2019 med litt mer presis informasjon om det som skjedde i Hayber.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart