Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stolt zionist og muslim

Kasim Hafeez på besøk i Israel. (Foto: Privat, fra ynetnews.com)
Kasim Hafeez på besøk i Israel. (Foto: Privat, fra ynetnews.com)
Kasim Hafeez vokste opp som islamist i Storbritannia. Hat mot Israel og jøder kom inn med morsmelken. Etter at han leste boken Israels sak er han i dag en stolt zionist og muslim som elsker Israel.

Kasim Hafeez var antisemittisk og anti-israelsk aktivist ved britiske universitet. I dag kjemper han for staten Israels omdømme, forteller han i en kronikk i Yedioth Aharonoth.

Hafeez vokste opp i det muslimske miljøet i Storbritannia, hvor han ble oppfostret til å fordømme Israel, se på jøder som mordere og be om ødeleggelsen av den «zionistiske enheten» og alle jøder. Det fantes ingen plass for den jødiske staten i Midtøsten, skriver han. Hans far var mer ekstrem enn mange og omtalte Adolf Hitler som en helt som kun hadde én mangel: at han ikke hadde drept nok jøder. Gjennom media, sanger, demonstrasjoner og taler ble Hafeez indoktrinert til å være en islamist.

 

Boken «Israels sak» endret livet hans

Hans syn endret seg da han leste boken «Israels sak» av Alan Dershowitz. Han så boken ved en tilfeldighet i en lokal bokhandel og kjøpte boken for å rive Dershowitz’ argumenter i filler.  Mens han leste boken, fant han ut at det han hadde trodd var argumenter ikke var sant, og at han hadde blitt fylt med tom retorikk i mange år. Han begynte så å studere mer på egenhånd. Han fant seg selv i en situasjon der han ikke visste hvem han kunne tro på, og bestemte seg for å reise til Israel, for å finne ut mer på egenhånd.

 

Israel er ingen apartheidstat

Besøket ble en transformerende reise. Han fant ikke en rasistisk apartheidstat, men det motsatte:

– Jeg møtte ikke en rasistisk apartheidstat, men det motsatte. Jeg ble konfrontert med synagoger, moskeer og kirker, av jøder og arabere som levde sammen, av minoriteter som spilte en kjemperolle i alle deler av israelsk liv; fra det militære til det juridiske. Det var sjokkerende og avslørende. Dette var ikke det onde zionist-Israel jeg hadde blitt fortalt om, skriver han.

 

Jeg måtte stå sammen med Israel

Hafeez sier valget var klart: Han hadde i årevis vært en aktiv islamist mot Israel, nå måtte han stå sammen med Israel.

– Jeg måtte stå sammen med Israel, sammen med denne lille nasjonen, [som er] fri, demokratisk og gjør enorme framskritt i medisin, forskning og utvikling, [og som] likevel er offeret for de samme løgnene og hatet som nesten hadde fortært meg, skriver Hafeez.

 

Det handler om sannheten

Dette handler ikke om religion og politikk, men om sannheten, skriver Hafeez. Når det gjelder Israel, blir ikke sannheten hørt, men denne situasjonen kan endres, mener han – ved å stå sammen. Israel er nemlig ikke kun en jødisk sak – det handler om frihet, menneskerettigheter og demokrati.

– Jeg er zionist og jeg er stolt. Jeg står sammen med Israel. Nå spør jeg, er du klar til å gjøre det? spør Hafeez i sin kronikk.

Hafeez leder www.theisraelcampaign.org og sitter i styret for StandWithUs i Storbritannia.

Du kan kjøpe Alan Dershowitz «Israels sak» på Midtøsten-torget.

Israels sak, Bind 1

Israels sak, Bind 2

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart