En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)

16.884 immigranter til Israel i 2013

Tallet er en økning på to prosent fra året før. Den største andelen av jøder som gjorde aliyah i fjor kom fra de tidligere Sovjet-landene, men mange kom også fra Frankrike, USA og Etiopia.

Av de 16.884 immigrantene som flyttet til Israel i 2013, kom 43 prosent fra tidligere Sovjet, det vil si hovedsakelig Russland og Ukraina. 17 prosent kom fra Frankrike, 13 prosent fra USA og åtte prosent fra Etiopia. Det viser tall som ble lagt frem av Israels statistiske sentralbyrå tirsdag, forteller Jerusalem Post.

 

En liten økning fra året før

20 prosent av fjorårets innvandrere slo seg ned i sentral-Israel, 17 prosent i Tel Aviv, 18 prosent i Jerusalem og resten fordelte seg på det øvrige Israel.

I fjor økte immigrasjonen fra Europa noe, mens antallet immigranter fra USA og Oceania forble stabilt og tallet på etiopiske innvandrere gikk noe ned.

Selv om tallet har økt med to prosent fra i fjor, er det likevel langt unna de store immigrasjonsbølgene på 1990-tallet. I fjor var det 2,1 immigranter per tusen israelere, mens det på 1990-tallet, i årene like etter Sovjetunionens oppløsning, var hele 17 immigranter per tusen innbyggere årlig. Av de 3,2 millioner jøder som har innvandret til Israel siden staten ble etablert, har 41 prosent ankommet etter 1990, sier statistikkbyråets rapport.

 

Mange flykter fra antisemittisme

Økningen i emigrasjon har vært særlig dramatisk i Frankrike, der Jewish Agency nylig rapporterte om en økning på 312 prosent i januar og februar 2014 sammenlignet med den tilsvarende to måneders perioden i 2013.

Undersøkelser tyder på at en stadig mer utbredt årsak til immigrasjonen er opplevelsen av økende antisemittisme i Europa.

– Antisemittiske hendelser har blitt et dagligdags fenomen, har president Moshe Kantor fra Den europeisk-jødiske kongress nylig uttalt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart