Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

EU-parlamentariker: – Hitler var en stor mann

Den nynazistiske politikeren Udo Voigt ble valgt inn til Europaparlamentet for Tyskland. (Foto: Wikimedia Commons.)
Den nynazistiske politikeren Udo Voigt ble valgt inn til Europaparlamentet for Tyskland. (Foto: Wikimedia Commons.)
Udo Voigt er tidligere straffedømt for å ha promotert nazismen. Nå er den høyreekstreme politikeren en av Tysklands nyvalgte representanter til Europaparlamentet.

For første gang har det tyske høyreekstreme og nynazistiske partiet NPD fått inn en representant i Europaparlamentet. NPD fikk én prosent oppslutning under valget søndag, og det var nok til å sende toppkandidat Udo Voigt til Brüssel, forteller Times of Israel.

Voigt ble i 2004 funnet skyldig i å promotere nazismen, etter å ha uttalt blant annet at ”Hitler var en stor mann.”

Tre år senere kom han med uttalelser der han stilte spørsmål ved antallet døde i Holocaust, og forlangte at Tyskland skulle få tilbake landområder som gikk tapt etter Andre verdenskrig.

I 2011 hang NPD opp plakater i Berlin der Voigt var avbildet med skinnjakke på en motorsykkel, ved siden av teksten: ”Gi gass!” Plakatene ble oppfattet som en referanse til nazistenes gasskamre, og de ble blant annet hengt opp like ved Berlins jødiske museum.

Tilbake i 1998 ble Voigt dømt til fire måneders fengsel for å ha oppfordret til vold, etter å ha holdt en tale under valgkampen der han oppfordret velgerne til å ta del i ”væpnet kamp”.

Udo Voigt var partileder for NPD fra 1996 til 2011. Under Voigts lederskap tredoblet partiet sin medlemsmasse. Partiet ble grunnlagt i 1964 av tidligere medlemmer av nazistenes parti. NPD har aldri oppnådd representasjon i Tysklands nasjonalforsamling, og fikk 1,3 prosent oppslutning under forrige nasjonale valg. Forbundskansler Angela Merkels talsmann Steffen Seibert har omtalt NPD som “et antidemokratisk, xenofobisk, antisemittisk, antikonstitusjonelt parti”. Det har vært fremmet lovforslag om å forby partiet i Tyskland.

NPDs inntog i Europaparlamentet er en del av en utvikling der høyreekstreme nasjonalistiske og nynazistiske partier i mange land i Europa vinner terreng i økende grad.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart