Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Israel burde kutte alle bånd til EU

Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Handelsminister Naftali Bennett er svært skeptisk til EUs samarbeidsnekt med bosetningene, og ønsker å bryte alle bånd.

EUs nye retningslinjer gjør at unionen ikke kommer til å samarbeide med private eller offentlige organer i bosetningene på Vestbredden. Det er et tiltak som vil få konsekvenser for Israel økonomisk og bane veien for nye krav om økonomisk boikott, mener regjeringen. EU mener på sin side at tiltaket bidrar til å presse Israel til innrømmelser, i de USA-ledede forhandlingene med PA.

Jerusalem har svart med å bryte all kontakt og samarbeid med EU-utsendinger som arbeider i de palestinske områdene. Men handelsminister Naftali Bennett ønsker å gå lenger enn det og argumenterer for et fullt brudd i samarbeid med EU.

– Det er ikke åpenbart at de israelske mottiltakene vil ha noen effekt [på EU]. Vi snakker om en flue som ikke egentlig plager den europeiske elefanten. Men finner vi noe som kan ha stor innflytelse, så vil vi vurdere det, forklarer en kilde ved handelsdepartementet til Ha’aretz.

Israels regjering vurderer samtidig om de skal bli medlem i et utviklings- og forskningsprogram i EU-regi kalt Horizon 2020. Deltakelse vil koste omkring 1 milliard kroner for Israel i løpet av de neste syv årene, men myndighetene forventer å få tilbake til prosjekter i Israel omkring 1,5 milliarder kroner. Som medlem i Horizon 2020 vil en rekke israelske forskere, universiteter og selskaper kunne søke om EU-støtte, som de tidligere ikke har kunnet få.

Dersom Israel bestemmer seg for å avslutte alt samarbeid med EU, må de også droppe Horizon 2020.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart