Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Israel er (ikke) forskjellsbehandlet i FN

FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: UNOPS, flickr.com)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: UNOPS, flickr.com)
Generalsekretær Ban Ki-moon klarer ikke å bli helt enig med seg selv, i spørsmålet om Israel blir forskjellsbehandlet i FN eller ikke.

Dessverre, på grunn av konflikten, blir Israel tynget ned av kritikk og er offer for forskjellsbehandling – noen ganger til og med diskriminering. FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal ha uttrykt seg i denne retning da han holdt et foredrag for elever i Jerusalem på fredag, ifølge gjengivelse i den engelskspråklige nettavisen til Yedioth Aharonoth. Saken bygger ikke på direkte sitater, men gjengivelse.

Vel tilbake i den diplomatiske høyborgen, FN-kontorene i New York, fikk Ki-moon mandag oppfølgingsspørsmålet fra en journalist: «Blir Israel diskriminert og hva har du tenkt å gjøre med det?»

På det svarte Ban Ki-moon følgende:

– Nei, jeg tror ikke det eksisterer noen diskriminering mot Israel i FN.

Han la til, uten å selv indikere diskriminering:

– Kanskje er det noe, hva skal jeg si […] den israelske regjeringen har faktisk hevdet dette at det eksisterer forskjellsbehandling mot Israel. Men Israel er en av 193 medlemsstater og burde ha like rettigheter og muligheter uten å forskjellsbehandles, uten noen form for diskriminering. Det er et fundamentalt prinsipp i FNs charter og derfor burde Israel bli gitt slike fulle rettigheter, gjengis Ban i Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart