Flyktninger i Europa og i Midtøsten

I årene omkring den 2. verdenskrig var det flere flyktningestrømmer i Europa. For eksempel bodde 11 millioner etniske tyskere i områder som ble gitt til Polen og Tsjekkoslovakia etter krigen. De fikk uten omsvøp en enveisbillett ut av landet, til Tyskland, med beskjed om aldri å komme tilbake. Dette var altså etter at krigen var over.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I årene omkring den 2. verdenskrig var det flere flyktningestrømmer i Europa. For eksempel bodde 11 millioner etniske tyskere i områder som ble gitt til Polen og Tsjekkoslovakia etter krigen. De fikk uten omsvøp en enveisbillett ut av landet, til Tyskland, med beskjed om aldri å komme tilbake. Dette var altså etter at krigen var over.

På noen få år ble de fullstendig absorbert i Tyskland. De var ikke lenger flyktninger, og de forsvant fra overskriftene. Ikke noe UNRWA, ingen flyktningeleirer. De var bare tyskere som bodde i Tyskland. Dette i motsetning til palestinerne, som ble og blir holdt i flyktningeleirer med vilje, slik at Israel kan få skylden for deres dårlige skjebne.

I utgangspunktet skulle tyskerne fra Øst-Europa ha et bedre krav enn palestinerne på å vende tilbake eller få erstatning. For de ble flyktninger etter krigen, mens palestinerne ble flyktninger i en krig de selv startet og overtalte araberne til å slutte seg til. Dessuten var det en toveis flyktningestrøm i Midtøsten. Hele jødiske samfunn, flere enn de palestinske flyktningene, ble tvunget til å flykte fra sine hjem. De etterlot seg minst like mye eiendom som palestinerne etterlot i det som ble Israel.

Venstresiden og tyske flyktninger
Venstresiden i Tyskland har alltid avvist alle krav om at de tyske flyktningene skulle ha noen «rett til å vende tilbake» eller få erstatning for eiendom de måtte dra fra. Den har hevdet bestemt at alle slike krav ville innebære et forsøk på å gjenopplive sovende nasjonalistiske følelser, følelser som det er best å glemme. Selv om mange av de tyske flyktningene ikke hadde vært nazister, var det skapt en «ny virkelighet». Og den nye virkeligheten må respekteres. Alle forsøk på å «stille klokken tilbake» ville være å betrakte som en provokasjon. De som gikk inn for at de tyske flyktningene skulle ha noen slags rett i denne saken, ble kalt noe så fælt som «revansjist».

I den tyske Bundestag er det nå en enslig representant, Erika Steinbach, som hevder de tyske flyktningenes rettigheter. De få som arbeidet og arbeider for slike syn, var og er stort sett på ytterste høyre fløy. Når EU nå er utvidet til å omfatte de landene tyskerne ble jaget fra, har noen forsøkt å fremme kravet om «historisk rettferdighet» og krever erstatning. Men det blir oppfattet som dødfødt, man ønsker ikke å rote til i dette.

Venstresiden og Midtøsten
Men når det gjelder Midtøsten, er alt motsatt. De samme europeerne som så klart og prinsipielt avviser å «skru klokken tilbake», avviser at det skal være noen «rett til å vende tilbake» og til og med noen «rett til erstatning» i Europa, bruker argumentene fra ytre høyre ved å kreve at palestinerne skal kunne «vende tilbake» til steder hvor de ikke har bodd på 56 år.

Det rare er at de argumentene de selv bruker i Europa, passer minst like godt i Midtøsten. Å forsøke å «stille klokken tilbake» vil ødelegge alle sjanser for fred og forlik, og slippe løs demoner som bør forbli innelåst.

Men det ser ikke ut for at de lar seg plage av den fullstendige mangelen på logikk og sammenheng i deres oppfatning av Europa på den ene siden og Midtøsten i den andre.

Israels «fredsbevegelse»
Israels støyende, men marginale anti-zionistiske mindretall insisterer også på å bruke de samme argumentene som det tyske ytre høyre om «historisk urettferdighet» som må korrigeres, og så videre. Som nevnt er disse argumentene enda mindre gyldige i Midtøsten fordi det der var et toveis flyktninge-problem.

Men det er ikke nok for ytre venstre i Israel. Samtidig som de altså går inn for at alle palestinerne skal ha rett til å få igjen alle eiendommene sine [det betyr at jødene som bor der nå, blir hjemløse], kaller de det en «provokasjon» når jødiske flyktninger fra arabiske land forlanger erstatning for det de har mistet. [Forholdet for jøder er ikke slik i arabiske land at de føler noen trang til å «vende tilbake».]

Fornuftens tale
For noen dager siden, skriver Yemini, besøkte den tyske kansleren Gerhard Schröder Polen. Der satte han et endelig punktum for ethvert snakk om noen «rett til å vende tilbake» og «erstatning».

Forståelsen mellom palestineren Sari Nusseibeh og israeleren Ami Ayalon, som titusener av jøder og palestinere har sluttet seg til, er basert på de samme prinsippene. Hvis de hadde vært ledere av hver sitt folk, ville situasjonen vært mye bedre, mener Yemini.

Relaterte artikler:
Temasiden om flyktninger

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart