Et av de egyptiske kjøretøyene ble tilintetgjort av et IAF-helikopter. (Foto: Avital Leibovich, IDFs pressekontor)
Et av de egyptiske kjøretøyene ble tilintetgjort av et IAF-helikopter. (Foto: Avital Leibovich, IDFs pressekontor)

Seksten egyptiske soldater drept

Palestinske aksjonister hadde tatt kontrollen over to egyptiske militære kjøretøy, gikk til angrep på en militærbase og forsøkte deretter å ta seg inn i Israel.

Totalt ble seksten egyptiske soldater drept i aksjonen, mens politiet på israelsk side av grensen leter nå politiet etter flere personer som kan ha vært involvert i aksjonen. De ønsker å forsikre at ingen terrorister har infiltrert grensen under hendelsen.

Ingen israelske statsborgere skal ha blitt skadet i det personene forsøkte å ta seg inn over grensen til landet. Israelere sør i landet fikk beskjed om å holde seg innendørs mens kampene ved grensen pågikk. Et av kjøretøyene ble tilintetgjort ved grensestasjonen Kerem Shalom, mens den andre klarte å komme seg inn i Israel før det ble rammet av et IAF-helikopter. De to drepte var begge palestinske medlemmer av terrororganisasjonen Populær motstandskomité (PRC).

– Ingen grunn til å vise nåde
Egypts ferske president Mohammed Morsi fordømte mandag morgen angrepet og drapene på landets soldater. Han lovet at Egypt skal ta kontrollen igjen over Sinai-halvøya, som har vært et tilfluktssted for terrorister de siste månedene.

– Det finnes ingen grunnlag for å vise nåde mot slikt forræderi, denne aggresjonen og dette lovbruddet. Sikkerhetsstyrkene vil ta full kontroll, hevdet den islamistiske statslederen.

Myndighetene på egyptisk side har nå stengt grenseovergangen til Gaza-stripen, Rafah, selv om terrorgruppen Hamas nekter for å ha vært involvert i aksjonen, melder Times of Israel.

Mener Iran er involvert
På sin Twitter-profil knyttet den israelske FN-ambassadøren Michael Oren de iranske myndighetene til PRC-aksjonen.

– Iran-støttede terrorister slo igjen til mot vår grense i sør i dag og tok livet av 15 egyptiske vakter og forsøkte å massakrere sivile israelere. […] Terroristene angrep også israelske gårdsbruk og landsbyer langs grensen [til Egypt], forklarte han i et par av meldingene han postet.

– Det stansede terrorangrepet viser hvor langt det ekstremistiske regimet  i Iran vil gå for å forsøke og drepe uskyldige israelere, la Oren til.

Raketter mot Sør-Israel
Grenseovergangen Kerem Shalom ble også angrepet av flere titalls raketter fra Gaza-stripen natt til mandag, etter at IAF hadde tilintetgjort kjøretøyet som infiltrerte Israel. IDF-stridsvogner skal ha svart med angrep mot de stedene der rakettene ble avfyrt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart