Foto: Skjermdump fra Timesofisrael.com
Foto: Skjermdump fra Timesofisrael.com

IAF drepte toppterrorist på Gaza-stripen

Terroristen som stod bak rakettangrepet mot Eilat tidligere i måneden ble tirsdag drept av et IAF-fly nord på Gaza-stripen.

For første gang siden Operasjon Forsvarssøyle i november 2012 har israelske luftstyrker drept en terrorist på Gaza-stripen. En salafist ved navn Hitham Mashal, som tilhører terrorgruppen Global Jihad, ble truffet av raketten fra et IAF-fly da han kjørte på sin motorsykkel nord på kyststripen, i nærheten av en treningsleir for Hamas.

Mashal var hjernen bak rakettangrepene som rammet den sørlige israelske byen Eilat tidligere denne måneden. Han har også stått bak andre rakettangrep mot Vest-Negev. Mashal var en 24 år gammel bombeekspert, informerer Yedioth Aharonoth.

Søndag advarte statsminister Benjamin Netanyahu at Israels svar på terrorangrepet ville bli massivt. Han forklarte at de ansvarlige «forlot Gaza og brukte Sinai som base for å angripe en israelsk by. Dette er uakseptabelt. Vi vil la dem betale en pris for dette. Det har vært vår konsekvente politikk de siste fire årene og vil benyttes også her.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart