Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Jordan stenger for Hamas

Hamas-leder Khaled Mashaal (Foto: Wikimedia Commons)
Hamas-leder Khaled Mashaal (Foto: Wikimedia Commons)
Khaled Mashaal får ikke lenger innreisetillatelse i Jordan. Også i Kairo og Riyadh møter Hamas stengte dører, ifølge kilder i Ramallah.

Times of Israel meldte tirsdag 17. desember at Khaled Mashaal, politisk leder i Hamas, ikke lengre får innreisetillatelse til Jordan. «Ekstremt informerte palestinske kilder i Ramallah» sier til den arabiske avisen Al-Quds al- Arabi at Mashaal gjentatte ganger over flere måneder har søkt om innreisetillatelse til Jordan uten å få svar.

Kildene forklarer at denne beslutningen er et resultat av koordinering mellom Jordan og den nye ledelsen i Egypt som motarbeider Det muslimske brorskapet og deres avlegger Hamas.

Den nye ledelsen i Egypt har slått hardt til mot medlemmer i Brorskapet etter at president Morsi ble avsatt 3. juli.

Kildene melder av lederskapet i Hamas nå er uønsket i Saudi Arabias hovedstad Riyadh, Jordans hovedstad Amman og Egypts hovedstad Kairo. Etterretningen i Egypt hevder å ha bevis for at Hamas har vært involvert i hendelser som har skadet Egypts nasjonale sikkerhet. Den politiske ledelsen i Hamas hadde base i Amman inntil kong Abdullah i 1999 utviste terrorgruppen fra landet.

Mashaal fikk reise til Jordan flere ganger i 2012, også for samtaler med kongen. Kildene melder at Mashaal kanskje vil få innreisetillatelse i fremtiden dersom samtalene mellom Israel og palestinerne fører til en avtale som krever at den overholdes også av Hamas.

Mashaals stedfortreder Moussa Abu Marzouk skal på søndag ha kritisert Egypt for å ha stengt grensen til Gaza under en av de verste stormene på flere tiår. Marzouk anklaget Egypt for å ha forhindret at Gazas eneste kraftstasjon fikk diesel, donert fra Qatar, gjennom grensen fra Egypt.

 

Samhandel med Gaza

Ifølge tall fra de israelske forsvarsstyrkene ble det søndag overført 1,2 million liter drivstoff til Gaza, og leveransene skulle fortsette mandag og tirsdag. Drivstoffet ble betalt av Qatar og leveransene var koordinert med de palestinske selvstyremyndighetene i Ramallah.

I forrige uke ble det avholdt et møte mellom tolv ledere fra produsenter av landbruksprodukter i Gaza og israelske helsemyndigheter, tolltjenestemenn og entreprenører som markedsfører landbruksprodukter fra Gaza i Europa. ”Slike møter pågår konstant,” sier Uri Madar, koordinator for CLA (Gaza Coordination and Liaison Administration). Han forteller at Israel regelmessig arrangerer samtaler, seminarer og møter for å forsterke relasjoner og samhandelen med Gaza. ”Det er viktig å gjøre din nabo i stand til å dyrke sin egen mat, og å markedsføre den,” sier han.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart