Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fem raketter avfyrt fra Gaza mot storbyen Ashkelon

Skjermdump fra nrk.no kl. 10.18 torsdag 16. januar 2014.
Skjermdump fra nrk.no kl. 10.18 torsdag 16. januar 2014.
Minst fem raketter ble avfyrt fra Gaza-stripen mot den israelske storbyen Ashkelon natt til torsdag. Forsvarssystemet Iron Dome stanset rakettene. NRK melder bare upresist om Israels svar, uten å nevne det palestinske angrepet.

Rakettalarmen ble utløst i Ashkelon omkring klokken 02.00 lokal tid torsdag morgen. Til alt hell ble rakettene som var på vei inn fra Gaza-stripen stanset av forsvarssystemet Iron Dome, melder israelske medier.

Iron Dome blir tatt i bruk når systemet registrerer at raketter er på vei inn mot bebygde områder eller vital infrastruktur. Raketter som er på vei mot åpne områder blir normalt ikke stanset av Iron Dome. Menneskeliv kan derfor ha blitt reddet i natt. En sjette rakett kan ha landet i et åpent område, melder Jerusalem Post.

Israelske luftstyrker svarte på angrepet med å angripe fire mål nord på Gaza-stripen – et sted hvor militante palestinere opererer («terror site«), en underjordisk avfyringsrampe for raketter, et våpenlager og et produksjonssted for våpen. Det ble bekreftet «direkte treff» på alle mål, opplyser IDFs talsmannskontor.

På NRK.nos nyhetsside om «den israelsk-palestinske konflikten» er det torsdag morgen kommet en kortmelding om det som skjedde i natt. Den lyder slik i sin helhet:

«Fem såret i israelsk angrep mot Gazastripen. En palestinsk kvinne og fire barn er såret i et israelsk luftangrep mot Gazastripen, opplyser palestinske sykehuskilder. De ble truffet av splinter og situasjonen skal ikke være kritisk for noen av dem.

Ingenting om rakettangrepene mot Israel. Ingenting om hvilke mål Israel valgte å svare mot. Ingen presisjon, bare «israelsk angrep mot Gazastripen.» Ingenting fra israelsk side i det hele tatt.

Såvidt vi kan se med søk i Google News kl. 10.30 har ingen andre norske medier foreløpig nevnt nattens hendelser.

En ekstrem overdekning av Israels kriger, uten at krigføringen sammenlignes med kriger i andre land, skaper et falskt inntrykk av en grusom jødisk stat, skrev MIFF i NRK Ytring i november 2012.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart