Rakettavfyringsbase i Gaza. Foto: IDF/Flickr.
Rakettavfyringsbase i Gaza. Foto: IDF/Flickr.

Netanyahu krever at rakettangrepene stanses

Rakettangrepene mot Israel fra den Hamas-kontrollerte Gaza-stripen har økt i frekvens de siste ukene. Benjamin Netanyahu advarer Hamas-regimet om sterke motreaksjoner dersom ikke angrepene tar slutt.

– Vi vil svare mot alle som angriper oss, uttalte statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag, ifølge Ynetnews.com.

– Vi bekjemper terroristangrep når vi avdekker at de er under planlegging, og vi svarer mot de som angriper oss, sa han under en pressekonferanse sammen med Canadas statsminister.

– Hvis Hamas og de andre terrororganisasjonene har glemt denne lærdommen, vil de komme til å lære det på nytt, på den vanskelige måten – og veldig snart, sa statsministeren.

Advarte også i helgen
De senere ukene har rakettangrepene fra Gaza nok en gang tiltatt. Mandag denne uken ble minst tre raketter avfyrt mot Israel. En av dem landet i Eshkol-regionen i Negev og to landet i nærheten av Eilat.

Tirsdagens advarsel var den andre fra Netanyahu til Hamas på få dager. Gjennom egyptiske diplomatiske kanaler ba Netanyahu i helgen Hamas om umiddelbart å se til at rakettangrepene ble avsluttet, melder Ha’aretz.

Til tross for advarselen ble en rakett avfyrt allerede senere den samme lørdagen. Den eksploderte i Sha’ar Hanegev-området. Som respons gikk de israelske forsvarsstyrkene til angrep på to mål i Gaza natt til søndag.

Arrestasjoner og veisperringer
Israelske kilder anser det som sannsynlig at rakettangrepene vil fortsette å eskalere om ikke Hamas tar grep for å stoppe dem. Ha’aretz melder at Hamas i helgen skal ha arrestert noen medlemmer av mindre terrororganisasjoner, i et forsøk på å hindre rakettangrep.

Etter Netanyahus nyeste advarsel tirsdag skal Hamas ha begynt å sette opp veisperringer i grenseområdene for å hindre Islamsk Jihad og andre grupperinger i å avfyre flere raketter. Hamas-styrker gjennomsøker biler som nærmer seg grensegjerdet for å stanse eventuelle planer om rakettangrep.

Under helgens angivelige samtaler mellom Hamas-regimet og Israel via en egyptisk mellommann, skal Hamas ha gitt uttrykk for at det ikke er i deres interesse å se en eskalering av konflikten på dette tidspunktet. Israel skal ha gjort det klart at heller ikke de ønsker å se konflikten eskalere, men at de kommer til å respondere militært på ethvert angrep fra Gaza i fortsettelsen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart