Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Verdens toppledere tror på Netanyahu

Storbritannias statsminister David Cameron og USAs president Barack Obama gir full støtte til Israels aksjon for å få stans på rakettangrepene. (Foto: Number 10, flickr.com)
Storbritannias statsminister David Cameron og USAs president Barack Obama gir full støtte til Israels aksjon for å få stans på rakettangrepene. (Foto: Number 10, flickr.com)
Vestlige toppledere forstår at Israels statsminister Benjamin Netanyahu satte i gang operasjonen mot Hamas bare som en siste utvei. Også Indias regjering har nektet å kritisere Israel. Norge skiller seg som vanlig ut med ekstra mye kritikk, formaninger og fordømmelser mot Israel.

I norske medier blir det framstilt som om hele verden protesterer mot Israels krigføring mot de islamistiske terrorgruppene på Gaza-stripen. Men det er ganske enkelt feil.

Israel og statsminister Benjamin Netanyahu har inntil videre full støtte, for eksempel fra USAs president Barack Obama og Storbritannias statsminister David Cameron, påpeker Barak Ravid i Ha’aretz.

I en samtale mellom Obama og Cameron fredag, ble det understreket Israels «rett til å gjøre passende tiltak» for å beskytte landet for rakettangrep fra Gaza-stripen. Det kom ikke et ord med fordømmelse av bakkeoperasjonen, heller ikke et krav om våpenhvile.

Internasjonale ledere, som tidligere on record og særlig off record, har uttrykt skepsis til Benjamin Netanyahu, viser ham nå tillit. «De vet at når Netanyahu forteller dem at Israel gikk inn i denne operasjonen uten å ha noe alternativ, så lyver han ikke. De så hvordan han håndterte internt politisk press, hvordan han utsatte handling i flere dager og til og med aksepterte den egyptiske våpenhvileplanen. De er overbevist om at dette ikke er et slags triks for å få internasjonal legitimitet for å reokkupere Gaza, men Netanyahus autentiske ønske om å unngå eskalering,» skriver Ravid.

Det er fortsatt slik at Netanyahu ønsker en våpenhvile, men han kan ikke finne noen i det internasjonale samfunnet som kan levere det. «Netanyahu er fanget mellom Egypt som ønsker å se at IDF fortsetter å ramme Hamas og Hamas som forstår at alt de må gjøre for å komme ut som vinnere er å holde ut så lenge som mulig uten å reise det hvite flagget.»

Så langt har Netanyahu rikelig internasjonal støtte, konkluderer Ravid. Men slik internasjonal støtte kan raskt forvinne. «Jo dypere IDF opererer inn på Gaza-stripen, jo større er sjansene for forverring og at man blir fanget i et nett. Dersom dette skjer, vil internasjonal støtte fordampe i løpet av sekunder,» advarer han.

Også i verdens nest mest folkerike stat finner Israel forståelse for sin situasjon. I India har den nye regjeringen avvist å kritisere Israel, til tross for at dette ble reist som et krav fra opposisjonen.

Se Hillary Clinton kritisere Hamas på Daily Show denne uken.

– Hamas-ledelsen er mest opptatt av å få nye og bedre raketter som de kan avfyre mot Israel, sier Clinton.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart