Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas avviser fortsatt våpenhvile

Hamas-leder Khaled Mashaal avviser ryktene om en nært forestående våpenhvileaksept fra Hamas sin side. (Foto: Wikimedia Commons)
Hamas-leder Khaled Mashaal avviser ryktene om en nært forestående våpenhvileaksept fra Hamas sin side. (Foto: Wikimedia Commons)
Hamas-leder Khaled Mashaal sa onsdag kveld enda en gang nei til å legge ned våpnene for å oppta forhandlinger med Israel. Han erklærte at Hamas kun vil inngå våpenhvile dersom Israel blir avvæpnet.

Khaled Mashaal, som er Hamas’ politiske leder, uttalte i en direkte kringkastet tale fra Qatar at Hamas ikke kommer til å akseptere noen midlertidig våpenhvile etterfulgt av forhandlinger med Israel, slik blant andre PA-leder Mahmoud Abbas har tatt til orde for.

 

Avviser medierapporter

Han uttalte at han ikke var overbevist av USAs garantier om at Hamas vil bli lyttet til i forhandlinger. Mashaal erklærte at Hamas bare vil legge ned sine våpen dersom også Israel lar seg avvæpne, og ”avslutter okkupasjonen” og opphever blokaden.

Når Hamas snakker om ”okkupasjonen” er det vanligvis Israels opprettelse i 1948 man sikter til, og ikke 1967-linjene. Hamas har aldri anerkjent Israels eksistens, og organisasjonens charter gjør det klart at målet er å utslette Israel.

På spørsmål om å kommentere medierapportene om at en våpenhvileavtale skulle være like om hjørnet, svarte han slik:

– Det har vært fremgang, men ikke noe gjennombrudd som vil kunne lede oss til grunnlaget for en slik avtale.

 

Forsvarer 2.000 rakettangrep

Mashaal forsvarte at mer enn 2.000 raketter har blitt avfyrt fra Gaza mot Israel i løpet av de 16 første dagene av den pågående militæroperasjonen. Han rettferdiggjorde terrorangrepene med å hevde at at israelere ikke er å betrakte som sivile, men som ”væpnede bosettere”. Han tok til orde for at Israel må frigi palestinske fanger, at det må bli slutt på fredsforhandlinger, og at palestinske sikkerhetsstyrker må slutte å samarbeide med Israel.

– Våre ofre er sivile, og deres er soldater, hevdet han.

– Vi er ofrene, til tross for vår utholdenhet, hevdet Mashaal.

 

Ber Kerry reise til Gaza

Til tross for at Hamas og Fatah nå står sammen om en palestinsk samlingsregjering med Mahmoud Abbas som president, sa Mashaal at den amerikanske utenriksministeren John Kerry ikke kunne forvente å oppnå en våpenhvileavtale ved å reise til Ramallah og snakke med Abbas, slik han har gjort. Mashaal oppfordret Kerry til å komme til Gaza.

– Det er der avgjørelsen tas på bakken, sa han.

Dette forteller Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart