Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hamas-leder Khaled Mashaal avviser ryktene om en nært forestående våpenhvileaksept fra Hamas sin side. (Foto: Wikimedia Commons)
Hamas-leder Khaled Mashaal avviser ryktene om en nært forestående våpenhvileaksept fra Hamas sin side. (Foto: Wikimedia Commons)

Hamas avviser fortsatt våpenhvile

Hamas-leder Khaled Mashaal sa onsdag kveld enda en gang nei til å legge ned våpnene for å oppta forhandlinger med Israel. Han erklærte at Hamas kun vil inngå våpenhvile dersom Israel blir avvæpnet.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Khaled Mashaal, som er Hamas’ politiske leder, uttalte i en direkte kringkastet tale fra Qatar at Hamas ikke kommer til å akseptere noen midlertidig våpenhvile etterfulgt av forhandlinger med Israel, slik blant andre PA-leder Mahmoud Abbas har tatt til orde for.

 

Avviser medierapporter

Han uttalte at han ikke var overbevist av USAs garantier om at Hamas vil bli lyttet til i forhandlinger. Mashaal erklærte at Hamas bare vil legge ned sine våpen dersom også Israel lar seg avvæpne, og ”avslutter okkupasjonen” og opphever blokaden.

Når Hamas snakker om ”okkupasjonen” er det vanligvis Israels opprettelse i 1948 man sikter til, og ikke 1967-linjene. Hamas har aldri anerkjent Israels eksistens, og organisasjonens charter gjør det klart at målet er å utslette Israel.

På spørsmål om å kommentere medierapportene om at en våpenhvileavtale skulle være like om hjørnet, svarte han slik:

– Det har vært fremgang, men ikke noe gjennombrudd som vil kunne lede oss til grunnlaget for en slik avtale.

 

Forsvarer 2.000 rakettangrep

Mashaal forsvarte at mer enn 2.000 raketter har blitt avfyrt fra Gaza mot Israel i løpet av de 16 første dagene av den pågående militæroperasjonen. Han rettferdiggjorde terrorangrepene med å hevde at at israelere ikke er å betrakte som sivile, men som ”væpnede bosettere”. Han tok til orde for at Israel må frigi palestinske fanger, at det må bli slutt på fredsforhandlinger, og at palestinske sikkerhetsstyrker må slutte å samarbeide med Israel.

– Våre ofre er sivile, og deres er soldater, hevdet han.

– Vi er ofrene, til tross for vår utholdenhet, hevdet Mashaal.

 

Ber Kerry reise til Gaza

Til tross for at Hamas og Fatah nå står sammen om en palestinsk samlingsregjering med Mahmoud Abbas som president, sa Mashaal at den amerikanske utenriksministeren John Kerry ikke kunne forvente å oppnå en våpenhvileavtale ved å reise til Ramallah og snakke med Abbas, slik han har gjort. Mashaal oppfordret Kerry til å komme til Gaza.

– Det er der avgjørelsen tas på bakken, sa han.

Dette forteller Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart