Et israelsk pansret personellkjøretøy i nærheten av Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Et israelsk pansret personellkjøretøy i nærheten av Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Israel trapper ned operasjonen

Israel fortsetter bakkeoperasjon for å avsløre og ødelegge angrepstunneler, men holder tilbake luftangrep med mindre det kommer nye rakettangrep.

Natt til mandag var det ingen rakettangrep fra Gaza-stripen mot Israel. Heller ikke israelske forsvarsstyrker gjennomførte noen luftangrep mot militante mål på Gaza-stripen.

Mandag morgen ble en enslig rakett avfyrt fra Gaza mot Ashkelon. Raketten ble stanset av Iron Dome-systemet, og IDF svarte med artilleribeskytning mot området der raketten ble avfyrt.

Hendelsen ser ut til å bekrefte det som nå er vedtatt som IDFs nye policy, skriver Jerusalem Post. IDF skal svare umiddelbart og presist på rakettangrep, men ellers holde tilbake luft- og artilleribeskytning. Samtidig fortsetter operasjonen for å avdekke og ødelegge flest mulig tunneler som Hamas har bygget for å angripe inn i Israel.

Doron Almog, som er general i de israelske reservestyrkene og tidligere øverstkommanderende for Sørkommandoen, sier «50 prosent av rakettlageret til Hamas, og deler av deres kommandolinjer og sentrale infrastruktur» er rammet under operasjonen.

– Hamas trodde aldri at de ville bli rammet så hardt. Likevel er lederne til Hamas fortsatt på føttene og organisasjonen har fortsatt kapasitet til å angripe, til og med Tel Aviv, sier Almog til  Yedioth Aharonoth.

Mandag morgen sitter Israels sikkerhetskabinett i møte. De drøfter om de skal fortsette operasjonen, avslutte den eller utvide den.

I helgen kom USAs president Barack Obama med klare forventninger om en umiddelbar våpenhvile.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart