Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Skepsis til for tidlig tilbaketrekning

Et flertall av israelerne mener den pågående tilbaketrekningen av forsvarsstyrkene fra Gaza skjer for tidlig, da soldater trekkes tilbake mens rakettangrepene fra terrorgruppene fortsatt pågår. Statsminister Benjamin Netanyahu forsikrer at militæroperasjonen uansett ikke vil avsluttes før innbyggerne i Sør-Israel er sikret.

56 prosent av israelerne er imot den pågående tilbaktrekningen av bakkestyrkene til forsvaret fra Gaza, viser en meningsmåling som ble offentliggjort av tv-kanalen Channel 2 mandag morgen, og som omtales av Times of Israel. 35 prosent av israelerne støtter tilbaketrekningen.

Hele 73 prosent mener at det internasjonale inntrykket av Israels evne til å motstandsevne nå er svekket, og bare 22 prosent mener dette er styrket.

Likevel har Netanyahu fortsatt stor oppslutning blant folket for sin øvrige håndtering av konflikten. 62 prosent sier de har vært tilfredse med Netanyahus lederskap gjennom militæroperasjonen, mens 29 prosent er negative til statsministerens håndtering.

Benjamin Netanyahu uttalte søndag kveld at Gaza-operasjonen vil fortsette så lenge det er nødvendig, frem til målene er nådd. De definerte målene er at sikkerhet og fred skal gjenopprettes for innbyggerne i Sør-Israel, og at terroristenes infrastruktur i Gaza skal rammes betydelig. Denne kampen vil fortsette også etter at terrortunnelene som kunne ha åpnet veien for Hamas-angrep på bakken inne i Israel, nå er i ferd med å bli destruert.

Netanyahu uttalte at Hamas har i sin interesse å se det palestinske folket i Gaza lide, fordi verden vil legge skylden på Israel for det. Han tok også avstand fra påstander om at Israel retter angrep mot sivile.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart