Her avfyres en rakett av terrorister i Gaza like utenfor hotellet til et indisk tv-team. (Foto: Skjermdump fra NDTV / YouTube)
Her avfyres en rakett av terrorister i Gaza like utenfor hotellet til et indisk tv-team. (Foto: Skjermdump fra NDTV / YouTube)

TV-kanaler avslører rakettavfyring i tettbygde strøk

Den indiske kanalen NDTV fanget opp på kamera hvordan terrorister i Gaza rigget opp en rakettavfyringsrampe og avfyrte raketter midt i et tettbygd hotell- og boligstrøk i Gaza by. France 24 avslørte rakettavfyringsrampe like ved FN-bygning.

På den måten beviser de hvordan Hamas og de andre terroristene i Gaza bruker tettbygde strøk, med mengder av sivile i omgivelsene, som base for terrorangrep.

Den indiske reporteren Sreenivasan Jain viser i sin reportasje hvordan palestinske menn raskt rigger opp en avfyringsrampe skjult under et blått partytelt, og deretter avfyrer en rakett mot Israel. Det hele utspant seg bare noen meter utenfor hotellet det indiske tv-teamet befant seg på, og alt ble filmet fra hotellvinduet. Opptaket ble gjort mandag, den siste dagen før den pågående 72 timer lange våpenhvilen inntraff. Reporteren beskriver at området er fullt av hoteller og leilighetsbygninger. Etter avfyringen forteller han foran kamera utenfor hotellet at de har blitt bedt om å trekke seg tilbake umiddelbart fra området, på grunn av muligheten for et israelsk motangrep.

”Hamas har ikke vært vennlig innstilt til noen som helst rapportering om deres avfyring av raketter. Men på samme måte som vi rapporterte om de rystende konsekvensene av Israels offensiv mot Gazas sivile, er det like viktig å rapportere om hvordan Hamas plasserer disse sivile i fare, ved å avfyre raketter dypt inne i hjertet av sivile soner”, skriver tv-kanalen på sine nettsider.

Her kan du se NDTVs avslørende reportasje:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A_fP6mlNSK8[/youtube]

 

Tirsdag publiserte også den franske kanalen France 24 en avslørende sak om Hamas’ metoder. De viste bilder som dokumenterte at det var utplassert en rakettavfyringsrampe bare 100 meter fra en FN-bygning, der FN-flagget vaiet. Et hotell der flere utenlandske journalister som dekket konflikten bodde, befant seg bare 50 meter fra avfyringsrampen, ifølge kanalens korrespondent Gallagher Fenwick.

– Denne typen anretninger er i kjernen av debatten. Den israelske hæren har gjentatte ganger anklaget de militante palestinerne for å skyte fra tettbefolkede sivile områder, og det vi ser her er akkurat en slik anretning, rapporterte Gallagher.

Her kan du se reportasjen fra France 24:


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart