NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Skjermdump fra VG (til venstre), NRK (til høyre) og Nettavisen (nede) tirsdag ettermiddag. Hvor ble det av Hamas?
Skjermdump fra VG (til venstre), NRK (til høyre) og Nettavisen (nede) tirsdag ettermiddag. Hvor ble det av Hamas?

NRK og Nettavisen hoppet bukk over Hamas

Tirsdag ettermiddag brøt Hamas våpenhvilen med nye rakettangrep mot Israel. Men på forsiden av NRK og Nettavisen var det kun Israels reaksjon som var interessant de første timene.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Da en rekke medier i ettermiddag fortalte at Israel igjen hadde blitt angrepet av raketter fra Gaza, og derfor reagert med nye luftangrep, hoppet allmennkringkasteren NRK bukk over Hamas’ våpenhvilebrudd da de laget forsideoppslaget til Nrk.no.

”Ber militæret om å angripe Gaza”, var alt rikskringkastingens nettavis fortalte deg på forsiden de første timene.

At det var Hamas som sto for våpenhvilebruddet, og at dette var 11. gangen Hamas enten brøt eller avviste en våpenhvile i løpet av sommerens konflikt med Israel, var forsideoppslaget fullstendig strippet for informasjon om.

Også i selve artikkelen er det Israel som er det handlende subjektet. Overskriften lyder: ”Angriper Gaza og kaller tilbake forhandlere etter rakettangrep mot Israel”. Ingressen fortsetter i samme stil: ”Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber det israelske militæret om å angripe Gazastripen etter tirsdagens rakettangrep mot Israel. Ifølge Reuters har flyangrep mot Gaza allerede funnet sted.” Først i brødteksten formidles det med tydelighet at Hamas har brutt en våpenhvile – men dette fortelles i form av et sitat fra en talsmann for det israelske forsvaret.

 

Et velkjent mønster

Her følger NRK et mønster vi kjenner altfor godt fra før. Mønsteret der Israel gjøres til det eneste handlende subjektet i historien. Mønsteret som får det israelske forsvarets reaksjoner til i stedet å fremstå som aksjoner – uten noen nevneverdig årsaksforklaring. Slik underkommuniseres nok en gang de notoriske rakettangrepene som terrororganisasjonen Hamas kontinuerlig retter mot uskyldige sivile i Israel.

Denne gangen følger også Nettavisen det samme sporet. ”Beordrer nye angrep mot Gaza”, skrev de til overskrift på forsiden etter at våpenhvilebruddet ble kjent. Heller ikke der var Hamas’ våpenhvilebrudd nevnt. I artikkelen fortsetter Nettavisen på samme vis. ”Netanyahu beordrer nye angrep mot Gaza”, er overskriften. ”Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber det israelske militæret om å angripe Gazastripen som følge av rakettangrepene derfra”, lyder ingressen. Slik kamuflerer også de at Hamas brøt våpenhvilen – for alle andre enn de som oppmerksomt leser hele brødteksten.

Den samme kamuflasjen utføres også av VG. Selv om de, i motsetning til NRK og Nettavisen, tok med i forsideoppslaget at det hadde forekommet rakettangrep mot Israel først, vinklet også de saken med Israel som eneste subjekt. Fokuset var ikke at Israel hadde blitt angrepet, men at Israel svarte. I overskriften på VGs artikkel nevnes ikke rakettangrepene mot Israel med ett ord. ”Nye bomber mot Gaza – Israels forhandlere kalt hjem”, leser vi.

Senere tirsdag kveld forandret NRK forsideoppslaget til dette: ”Angriper Gaza etter rakettangrep … og kaller tilbake forhandlere”. Etter noen timer får nye lesere i det minste se på forsiden at det var en foranledning til Israels angrep. Men Israel er fortsatt subjektet som er i fokus. Så mønsteret er ikke brutt av den grunn.

 

Våpenhvilebruddet

Det var om lag klokken kvart på tre norsk tid tirsdag ettermiddag at det kom meldinger om at tre raketter hadde blitt avfyrt fra Gaza mot byen Beersheba sør i Israel. Det var disse angrepene som brøt den pågående våpenhvilen, som har vart siden forrige onsdag, og som i går ble forlenget med ett døgn til, og derfor var avtalt å vare frem til midnatt.

Times of Israel skriver at innbyggere i Beersheba fortalte at de hørte lyden av flere store eksplosjoner utenfor byen. Rakettene falt ned i åpne områder, og forårsaket ikke skade på personer eller bygninger.

– Rakettene er et grovt og direkte brudd på våpenhvilen som Hamas selv har forpliktet seg på, uttalte talsmann Mark Regev fra statsministerens kontor kort tid etter angrepene.

De påfølgende to timene gjennomførte det israelske forsvaret ti luftangrep mot terrorbaser på Gaza-stripen. Ingen palestinere skal ha blitt skadet i disse angrepene, ifølge Hamas’ egen Al-Aqsa Radio.

I løpet av det samme tidsrommet besluttet Israel å trekke seg ut av forhandlingssamtalene i Egypt. De har hele tiden hatt som prinsipp å ikke forhandle med en motpart som samtidig går til angrep.

Videre utover tirsdag kveld er det avfyrt totalt minst ni raketter mot Israel, og det israelske luftvåpenet har angrepet til sammen 25 terrorbaser i Gaza. Tre palestinere skal være skadet i angrepene.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart