Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Om barnemordere og «uproporsjonale» dødstall

Journalisten Ben-Dror-Yemini spør hvorfor det bare er Israel som anklages for barnedrap i krig, når Storbritannia og Nato har hatt langt høyere dødstall.
Journalisten Ben-Dror-Yemini spør hvorfor det bare er Israel som anklages for barnedrap i krig, når Storbritannia og Nato har hatt langt høyere dødstall.
Er Israel virkelig ”et samfunn som myrder barn"?

Israel er stadig anklaget for «uproporsjonale» dødstall, altså at mange flere palestinere enn israelere er drept og såret.

Den britiske avisen The Independent kalte, i forbindelse med den siste Gaza-krigen, Israel for «et samfunn som myrder barn» (a child murdering community).

Vår kilde angir ikke nøyaktig når artikkelen i The Independent ble skrevet. Men det var på et tidspunkt da omtrent 1800 palestinere var drept. Tallene bygger på kilder som opererer under kontroll av Hamas. De påstod at 24 % var «barn» under 18 år. Beregninger som ble offentliggjort i New York Times, fortalte at 16 % var barn under 15 år.

Dette gjør altså Israel til et samfunn «som myrder barn».

 

Hva så med Storbritannia?

Britiske styrker var med på invasjonen i Irak i 2003. Det britiske medisinske tidsskriftet «The Lancet» har kommet med en beregning av antall drepte i den krigen. Der kom man fram til at denne krigen i 2003 kostet 100.000 mennesker livet. 46 % av dem, altså 46.000, var barn under 15 år. Barn under 15 år utgjorde altså 46 % der britene var med, 16 % der Israel var krigførende. Og dette til tross for at irakere ikke bevisst plasserte barn der hvor det skulle bombes slik Hamas har gjort. Men bare Israel kalles «et samfunn som myrder barn».

 

Krigen mot serberne i 1999

I 1999 gikk Nato, inkludert Norge, til krig mot serbere i forbindelse med Kosovo-konflikten. Krigen ble utelukkende ført fra lufta. Ifølge en amerikansk general ble omtrent 500 serbiske soldater og ca. 1500 sivile drept. Serberne hevder at mer enn 5.000 serbere ble drept. Det var ingen masseprotester i Europa. Men Amnesty International beskyldte Nato for krigsforbrytelser. [Ingen er tiltalt og straffet for det.] – Nato-styrkene hadde ingen, null, drepte og sårede. Så mye for proporsjonalitet.

 

Kilder: To artikler av Ben-Dror Yemini på ynetnews.com (Yedioth Aharonot), 22. august og 18. juli 2014.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart