Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nytt sikkerhetssystem skal avsløre terrortunneler

Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)
Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)
Utgraving av nye tunneler mellom Gaza og Israel skal snart kunne avsløres allerede mens gravearbeidet pågår.

Det israelske selskapet Elbit Systems utvikler et sensorbasert overvåkingssystem som skal utplasseres langs hele den israelske Gaza-grensen for å overvåke aktivitet under bakken, ifølge Ynetnews.com. Slik skal Israels innbyggere beskyttes mot infiltrasjon fra Hamas-terrorister gjennom tunneler under grensen.

Elbit har arbeidet med å utvikle systemet i to måneder nå, og selskapet opplyser at de allerede har produsert presise sensorer som vil være i stand til å avdekke aktivitet under bakken. De har hatt både forsvarsdepartementet og andre israelske selskaper med på laget i utviklingsprosessen. Systemet er det første av sitt slag i verden, og er utviklet på rekordtid.

Overvåkningssystemet er utviklet som et direkte gjensvar på tunneltrusselen fra Gaza, slik rakettforsvarssystemet Iron Dome ble utviklet som et direkte gjensvar på rakettrusselen. Nyvinningen er allerede utplassert langs deler av Gaza-grensen, men for at det skal komme i bruk langs hele grensen må systemet først gjennom flere godkjenningsprosedyrer hos sikkerhetstjenestene, og det må avsettes et eget budsjett til utbyggingen.

Tunneltrusselen ble for alvor oppdaget under Gaza-krigen sommeren 2014. Da ødela de israelske styrkene mer enn 30 angrepstunneler mellom Gaza og Israel. I tiden etter krigen har det kommet flere rapporter om at Hamas er i gang med å bygge nye slike tunneler med tanke på framtidige angrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart