Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tre israelere skadet i Jerusalem

Denne bilen ble brukt av en palestinsk terrorist til å kjøre på to sivile israelere søndag kveld i sentrum av Jerusalem. (Foto: Flash90)
Denne bilen ble brukt av en palestinsk terrorist til å kjøre på to sivile israelere søndag kveld i sentrum av Jerusalem. (Foto: Flash90)
To sivile og en frivillig politivakt ble skadet i et terrorangrep i Jerusalem søndag kveld. I løpet av helgen ble også to israelske patruljebiler angrepet ved Gaza-grensen.

Terrorangrepet søndag kveld var et kombinert bil- og knivangrep, ifølge blant andre Israel Hayom. Angrepet fant stedt Yirmiyahu-gaten i sentrum av Vest-Jerusalem. Terroristen kom kjørende i bil langs gaten, da han kjørte opp på fortauet og inn i to unge menn. Begge ble lettere skadet. Deretter stanset han bilen, gikk ut og løp nedover gaten med kniv i hendene.

– Folk ble skremt og begynte å løpe vekk. Barn i gaten gjemte seg for terroristen, forteller et vitne.

 

Knivstakk politimann

Etter dette opptrinnet gikk terroristen bort til en politibil og banket på vindusruten. Da en av polititjenestemennene rullet ned vinduet, trakk han fram kniven og knivstakk ham i en hånd. Mannen som ble knivstukket var 60-årsalderen. Han var i frivillig tjeneste for å bistå politiet.

Etter knivstikkingen forsøkte terroristen å løpe videre, men en israelsk soldat skjøt og drepte ham. Soldaten hadde nettopp gått av en buss, da det gikk opp for ham at det pågikk et terrorangrep, og han handlet umiddelbart for å stanse terroren.

Terroristen var en 21 år gammel palestinsk mann fra bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

 

Skudd fra Gaza mot IDF-patruljer

Tidligere søndag ble en israelsk patruljebil beskutt ved Gaza-grensen. Skuddene traff frontruten på bilen. Dette var det andre skyteangrepet fra Gaza denne helgen, det samme skjedde fredag. Som svar på angrepene gikk det israelske luftforsvaret til angrep mot en av Hamas’ terrorbaser nord på Gaza-stripen natt til mandag. Ingen personer er meldt skadet i noen av angrepene, ifølge Times of Israel.

Lørdag ble en 18 år gammel palestinsk kvinne pågrepet med kniv ved Patriarkenes grav i Hebron, under mistanke om at hun var i ferd med å utføre et terrorangrep.

På Vestbredden ble det foretatt flere arrestasjoner i helgen. Blant annet ble tre mistenkte Hamas-terrorister arrestert i Jenin.

Fredag ettermiddag ble det begått to terrorangrep på Vestbredden.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart