Ryggsekken i sanden inneholder en bombe som var tiltenkt angrep mot israelske grensepatruljer ved Gaza, ifølge det israelske forsvarets talsmann Peter Lerner. (Foto: Peter Lerner / Twitter)
Ryggsekken i sanden inneholder en bombe som var tiltenkt angrep mot israelske grensepatruljer ved Gaza, ifølge det israelske forsvarets talsmann Peter Lerner. (Foto: Peter Lerner / Twitter)

Israels luftvåpen forhindret bombeangrep

Israelske luftstyrker gikk onsdag til angrep mot en gruppe terrorister i Gaza. Slik forhindret luftstyrkene et planlagt bombeangrep mot israelske soldater ved grensen.

En gruppe terrorister i Gaza var i ferd med å utplassere en bombe ved grensegjerdet mot Israel da israelske fly gikk til angrep mot dem onsdag morgen. Bomben var ment å ramme israelske soldater på den andre siden av grensen, ifølge det israelske forsvarets etterretningsinformasjon.

Ifølge Hamas ble en mann drept og tre skadet i luftangrepet. Hamas påstår at det var et israelsk marineskip som angrep, men det er bekreftet fra israelsk hold at det dreier seg om et luftangrep. Angrepet skjedde nord på Gaza-stripen. Det er ikke bekreftet hvilken terrororganisasjon mennene var tilknyttet.

Forsvarets etterretning oppdaget samtidig flere andre veibomber i området, som også skal ha vært tiltenkt angrep mot israelske grensepatruljer. Som respons til den trusselen disse bombeplanene utgjør, har IDF bedt israelske bønder i området nær den nordlige delen av Gaza-grensen om å holde seg på god avstand fra grensegjerdet inntil videre.

– Styrkene som bevokter grensen mot Gaza står overfor en økende trussel fra fiendtlige terrorgrupper som er ute etter å destabilisere situasjonen på bakken. IDF vil fortsette å beskytte Israels innbyggere og styrkene som er på vakt ved grensene, sier forsvarets talsmann Peter Lerner ifølge Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart