Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Syriske medier: – Israelsk luftangrep i Damaskus

Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Regimevennlige syriske medier hevder onsdag kveld at det israelske luftvåpenet har gått til angrep like ved flyplassen i Damaskus.

Ifølge meldingene skal israelske fly ha sluppet bomber omtrent klokken 18 lokal tid. Ifølge syriske opposisjonsgrupper var målet en våpenforsendelse som var på vei til Hizbollah.

Det israelske forsvaret vil ikke kommentere påstandene. Syria har heller ikke offisielt bekreftet meldingene om angrepet, selv om en Facebook-side med forbindelse til det syriske regimet har publisert et bilde som angivelig viser skadene etter luftangrepet.

Kilder i medierapportene sier de hørte høye eksplosjoner og så røykskyer stige opp fra flyplassen, samtidig som strømmen forsvant fra området og alle flyavganger ble midlertidig innstilt.

Forrige gang syriske medier rapporterte om et israelsk luftangrep mot Syria var 31. oktober. Da skal opp mot et dusin israelske fly ha deltatt i aksjonen, som rammet flere av Hizbollahs og Assad-regimets baser.

Israelske myndigheter har som rutine å ikke kommentere medierapporter om slike angrep. I tidligere uttalelser har forsvaret likevel vært tydelige på at de ikke vil tolerere at forsendelser med avanserte våpen får komme i hendene til terrororganisasjonen Hizbollah, som har som uttalt mål å ramme Israel.

Meldingene om luftangrepet er gjengitt i flere israelske medier onsdag kveld, blant annet Ynetnews.com, Times of Israel og Jerusalem Post.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart