Gravemaskinen som ble styrt av en terrorist, veltet en buss i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Channel 2)
Gravemaskinen som ble styrt av en terrorist, veltet en buss i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Channel 2)

Terrorangrep i Jerusalem

Mandag klokken 13.30 lokal tid ble en gravemaskin brukt som terrorvåpen i Jerusalem. En fotgjenger ble drept og seks personer ble skadet. En buss ble veltet over ende, men den var heldigvis tom for passasjerer.

En palestinsk terrorist kjørte på en fotgjenger, en buss og en personbil da han mandag ettermiddag angrep sivile israelere i Jerusalem-trafikken ved å forsøke å kjøre på dem med gravemaskin. Dette forteller Ynetnews.com.

Den 25 år gamle fotgjengeren ble truffet mens han gikk langs gaten, og medisinsk personell har nå erklært ham død av skadene. Den 45 år gamle sjåføren av bussen som ble veltet er blant de skadde.

Det israelske politiet opplyser at terroristen som hadde inntatt plassen bak rattet i gravemaskinen var en mann i 20-årene fra Øst-Jerusalem. Han ble skutt og drept av politiet før han rakk å fortsette sine ugjerninger i trafikken.

De skadde er brakt til Hadassah universitetssykehus for behandling.

Times of Israel skriver at angrepet fant sted der Øst-Jerusalem møter den vestlige delen av byen, og at politiet raskt kunne bekrefte at gjerningsmannen hadde ”nasjonalistisk motivasjon”.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich sier ifølge Ynetnews.com at han ikke kan utelukke muligheten for at flere slike angrep kan komme til å finne sted. Han opplyser at gjerningsmannen var kjent av politiet fra en tidligere hendelse.

Både han og Jerusalems borgermester Nir Barkat roser politiet og sikkerhetsstyrkene for å ha reagert raskt. Barkat poengterer at terroristen ikke kom lenger en 100 meter med gravemaskinen før han ble stanset. Han benyttet også anledningen til å appellere til byens innbyggere om å reagere med ansvarlig oppførsel.

– Ingen må ta loven i egne hender, og om noen gjør det, vil de måtte stå til ansvar overfor loven fullt og helt, sa borgermesteren.

Gravemaskiner har også tidligere blitt brukt som terrorvåpen ved flere tilfeller, både i 2008, 2009 og 2013.

Her kan du se video fra åstedet for terrorhandlingen i dag, publisert av nyhetsbyrået Tazpit:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart