Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)
Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)

Tyrkias president vil kaste jødene ut av Jerusalem

- Alle som hevder at Jerusalem er jødenes hellige by skulle skamme seg, sier president Recep Tayyip Erdogan.

En uke før parlamentsvalget i Tyrkia valgte president Erdogan å bruke valgkampen til å rope på ”frigjøring” av Jerusalem, skriver ynetnews.com. Utspillet føyer seg inn i et mønster der Erdogan retorisk trekker en direkte linje fra islamske historiske seiere i krig til at hans parti skal vinne seier i det tyrkiske valget.

– Beseiret er Mekka, beseiret er Saladin, og det islamske flagget skal vaie over Jerusalem igjen, sa Erdogan i en tale i Istanbul lørdag, med store folkemengder som tilhørere.

– Beseiret er arven etter Mehmed II [den ottomanske krigsherren som inntok Istanbul i 1453]. Og seier betyr å tvinge Tyrkia tilbake på sine føtter, fortsatte han i talen.

Talen ble holdt i anledning feiringen av den islamske overtakelsen av Konstantinopel, byen som i dag heter Istanbul, for 562 år siden.

Noen dager tidligere ble en ny tyrkisk flyplass kalt Saladin [den muslimske hærføreren som på 1100-tallet tok kontrollen over Jerusalem og resten av området der Israel ligger fra de europeiske kristne korsfarerne]. I talen kommenterte Erdogan valget av navnet Saladin slik:

– Det er et symbol som forener oss. Alle som hevder at Jerusalem er jødenes hellige by, skulle skamme seg. Vi valgte navnet Saladin for å sende et budskap, med Allahs hjelp, om at Jerusalem alltid vil tilhøre kurderne, tyrkerne, araberne, muslimene, sa Erdogan.

Ifølge de siste meningsmålingene ligger Erdogans parti an til å tape det absolutte flertallet de har hatt de siste 12 årene. Valget holdes 7. juni.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart