NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Palestinske opptøyer på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Palestinske opptøyer på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Rakettangrep fra Gaza avslutter helg med terror og opptøyer

Etter to terrorangrep i Jerusalem lørdag kveld og natt til søndag, fulgte harde sammenstøt mellom voldelige palestinere og israelske styrker og bosettere over hele Vestbredden og Øst-Jerusalem . På kvelden kom to rakettangrep fra Gaza.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den ene av de to rakettene som ble avfyrt fra Gaza søndag kveld eksploderte i et åpent område i Eshkol-regionen i Sør-Israel. Den andre raketten hadde kurs mot byene Nahal Oz og Alumim, noe som fikk rakettalarmen til å gå begge steder. Raketten slo imidlertid ned på palestinsk side av grensen og eksploderte der. Det er ikke meldt om skader i noen av eksplosjonene, ifølge Ynetnews.com. Det er fem dager siden forrige rakettangrep fra Gaza. Da skjøt rakettforsvarssystemet Iron Dome ned en rakett over Ashdod.

Rakettangrepene avslutter en helg preget av terror, opptøyer og voldelige sammenstøt mellom palestinere og israelske sikkerhetsstyrker og bosettere en rekke steder på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

 

To terrorangrep

Lørdag kveld ble to menn drept, den ene mannens kone kritisk skadet, ekteparets to år gamle sønn skutt i et bein og en annen mann lettere skadet, da en palestinsk terrorist angrep med kniv og skyting innenfor Løveporten i Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen ble stanset ved at han ble skutt og drept av politiet. En bølge av voldelige palestinske opptøyer begynte kort tid etterpå.

Litt etter midnatt natt til søndag slo enda en terrorist til i Jerusalem. En palestiner fra bydelen Issawiya i Øst-Jerusalem gikk til knivangrep mot den 15 år gamle jødiske gutten Moshe Malka i nærheten av Damaskus-porten inn til Gamlebyen. Gjerningsmannen skrev på Facebook dagen før at han planla å bli martyr. Han flyktet fra åstedet, men ble skutt og drept av politiet noen hundre meter bortenfor, mens han fortsatt hadde kniven i hånden. 15-åringen som ble knivstukket, ligger på Sha’are Zedek sykehuset med moderate skader, ifølge Times of Israel.

 

Restriksjoner i adgangen til Gamlebyen

Etter angrepene vedtok israelske myndigheter å stenge adgangen til Gamlebyen i Jerusalem for mange palestinske borgere de neste to dagene. Politiet opplyser at bare israelske borgere, innbyggere i Gamlebyen, studenter, ansatte med arbeidsplasser i Gamlebyen og turister vil få adgang til Gamlebyen fram til tirsdag.

Muslimske menn som er yngre enn 50 år vil ikke få adgang til Tempelhøyden disse dagene. Alle menn over 50, og alle kvinner uansett alder, vil ha tilgang til Tempelhøyden som vanlig. Muslimske besøkende til Tempelhøyden vil kun få adgang til Gamlebyen gjennom Løveporten.

Palestinske forretninger og skoler i Gamlebyen streiket søndag i protest mot restriksjonene.

 

77 skal være skutt i voldelige sammenstøt

På Vestbredden har forholdene vært mer anspent enn ellers siden det brutale terrordrapet på et jødisk foreldrepar torsdag. IDF har satt i gang en storstilt jakt på gjerningsmennene, med fire ekstra bataljoner mannskaper innkalt for å bistå. Flere er arrestert i operasjonen så langt. Meldinger tyder på at Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah var ansvarlig for terroren.

Fra lørdag kveld eskalerte spenningsnivået ytterligere, både på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, da nyhetene om hendelsene i Jerusalem satte i gang omfattende opptøyer. Palestinske opprørere protesterer mot det israelske forsvarets leting etter morderne fra torsdagens angrep, og mot restriksjonene i adgangen til Gamlebyen og Tempelhøyden.

I sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker og jødiske bosettere er 77 palestinere skutt og såret, ifølge nyhetsbyrået AFP og Times of Israel. De viser til Røde Halvmåne i de palestinske områdene som kilde. 18 skal være truffet av skarp ammunisjon. 59 skal være truffet av gummikuler. I tillegg skal 139 palestinere ha blitt behandlet for å ha pustet inn tåregass, og seks for skader de har fått i slåsskamper med bosettere eller sikkerhetsstyrker. Tallene er ikke bekreftet fra israelsk hold.

 

Dette er noen av det siste døgnets hendelser:

– En israelsk grensepolitimann ble lettere skadet da maskerte palestinske ungdommer kastet et hjemmelaget eksplosiv mot en gruppe mannskaper fra grensepolitiet i nærheten av Aida på Vestbredden, like ved Rakels Grav. Han er innlagt på sykehus til behandling.

– En angriper kastet en molotov-coctail på grensepolitistyrker i bydelen Issawiya i Øst-Jerusalem. Angriperen ble skutt i et bein av politiet. Han flyktet ved hjelp av andre på stedet, og politiet leter fortsatt etter ham.

– I nærheten av Bir Zeit på Vestbredden kastet palestinere steiner mot israelske soldater.

– I Kafr Hursa sør på Vestbredden kastet palestinere steiner mot israelske biler.

– En bil fikk skader da palestinere kastet steiner på den ved Tapuah-krysset sentralt på Vestbredden.

– Ifølge IDF oppløste soldatene opptøyene på alle de nevnte stedene uten å bruke dødelige midler.

– Palestinere har meldt om et antall angrep fra israelere. Blant annet skal det ha blitt kastet steiner mot en bil som ble kjørt av guvernøren av Jenin.

– Flere steder på Vestbredden skal bosettere ha blokkert veier for palestinske biler, ifølge palestinske rapporter.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart