Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Rakettangrep fra Gaza avslutter helg med terror og opptøyer

Palestinske opptøyer på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Palestinske opptøyer på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Etter to terrorangrep i Jerusalem lørdag kveld og natt til søndag, fulgte harde sammenstøt mellom voldelige palestinere og israelske styrker og bosettere over hele Vestbredden og Øst-Jerusalem . På kvelden kom to rakettangrep fra Gaza.

Den ene av de to rakettene som ble avfyrt fra Gaza søndag kveld eksploderte i et åpent område i Eshkol-regionen i Sør-Israel. Den andre raketten hadde kurs mot byene Nahal Oz og Alumim, noe som fikk rakettalarmen til å gå begge steder. Raketten slo imidlertid ned på palestinsk side av grensen og eksploderte der. Det er ikke meldt om skader i noen av eksplosjonene, ifølge Ynetnews.com. Det er fem dager siden forrige rakettangrep fra Gaza. Da skjøt rakettforsvarssystemet Iron Dome ned en rakett over Ashdod.

Rakettangrepene avslutter en helg preget av terror, opptøyer og voldelige sammenstøt mellom palestinere og israelske sikkerhetsstyrker og bosettere en rekke steder på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

 

To terrorangrep

Lørdag kveld ble to menn drept, den ene mannens kone kritisk skadet, ekteparets to år gamle sønn skutt i et bein og en annen mann lettere skadet, da en palestinsk terrorist angrep med kniv og skyting innenfor Løveporten i Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen ble stanset ved at han ble skutt og drept av politiet. En bølge av voldelige palestinske opptøyer begynte kort tid etterpå.

Litt etter midnatt natt til søndag slo enda en terrorist til i Jerusalem. En palestiner fra bydelen Issawiya i Øst-Jerusalem gikk til knivangrep mot den 15 år gamle jødiske gutten Moshe Malka i nærheten av Damaskus-porten inn til Gamlebyen. Gjerningsmannen skrev på Facebook dagen før at han planla å bli martyr. Han flyktet fra åstedet, men ble skutt og drept av politiet noen hundre meter bortenfor, mens han fortsatt hadde kniven i hånden. 15-åringen som ble knivstukket, ligger på Sha’are Zedek sykehuset med moderate skader, ifølge Times of Israel.

 

Restriksjoner i adgangen til Gamlebyen

Etter angrepene vedtok israelske myndigheter å stenge adgangen til Gamlebyen i Jerusalem for mange palestinske borgere de neste to dagene. Politiet opplyser at bare israelske borgere, innbyggere i Gamlebyen, studenter, ansatte med arbeidsplasser i Gamlebyen og turister vil få adgang til Gamlebyen fram til tirsdag.

Muslimske menn som er yngre enn 50 år vil ikke få adgang til Tempelhøyden disse dagene. Alle menn over 50, og alle kvinner uansett alder, vil ha tilgang til Tempelhøyden som vanlig. Muslimske besøkende til Tempelhøyden vil kun få adgang til Gamlebyen gjennom Løveporten.

Palestinske forretninger og skoler i Gamlebyen streiket søndag i protest mot restriksjonene.

 

77 skal være skutt i voldelige sammenstøt

På Vestbredden har forholdene vært mer anspent enn ellers siden det brutale terrordrapet på et jødisk foreldrepar torsdag. IDF har satt i gang en storstilt jakt på gjerningsmennene, med fire ekstra bataljoner mannskaper innkalt for å bistå. Flere er arrestert i operasjonen så langt. Meldinger tyder på at Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah var ansvarlig for terroren.

Fra lørdag kveld eskalerte spenningsnivået ytterligere, både på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, da nyhetene om hendelsene i Jerusalem satte i gang omfattende opptøyer. Palestinske opprørere protesterer mot det israelske forsvarets leting etter morderne fra torsdagens angrep, og mot restriksjonene i adgangen til Gamlebyen og Tempelhøyden.

I sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker og jødiske bosettere er 77 palestinere skutt og såret, ifølge nyhetsbyrået AFP og Times of Israel. De viser til Røde Halvmåne i de palestinske områdene som kilde. 18 skal være truffet av skarp ammunisjon. 59 skal være truffet av gummikuler. I tillegg skal 139 palestinere ha blitt behandlet for å ha pustet inn tåregass, og seks for skader de har fått i slåsskamper med bosettere eller sikkerhetsstyrker. Tallene er ikke bekreftet fra israelsk hold.

 

Dette er noen av det siste døgnets hendelser:

– En israelsk grensepolitimann ble lettere skadet da maskerte palestinske ungdommer kastet et hjemmelaget eksplosiv mot en gruppe mannskaper fra grensepolitiet i nærheten av Aida på Vestbredden, like ved Rakels Grav. Han er innlagt på sykehus til behandling.

– En angriper kastet en molotov-coctail på grensepolitistyrker i bydelen Issawiya i Øst-Jerusalem. Angriperen ble skutt i et bein av politiet. Han flyktet ved hjelp av andre på stedet, og politiet leter fortsatt etter ham.

– I nærheten av Bir Zeit på Vestbredden kastet palestinere steiner mot israelske soldater.

– I Kafr Hursa sør på Vestbredden kastet palestinere steiner mot israelske biler.

– En bil fikk skader da palestinere kastet steiner på den ved Tapuah-krysset sentralt på Vestbredden.

– Ifølge IDF oppløste soldatene opptøyene på alle de nevnte stedene uten å bruke dødelige midler.

– Palestinere har meldt om et antall angrep fra israelere. Blant annet skal det ha blitt kastet steiner mot en bil som ble kjørt av guvernøren av Jenin.

– Flere steder på Vestbredden skal bosettere ha blokkert veier for palestinske biler, ifølge palestinske rapporter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart